Як працює електровелосипед

Велосипед — не лише транспортний засіб. Це запрошення на прогулянку, під час якої організм насичується киснем і спалює калорії. А ви отримуєте насолоду від життя. Катання на двоколісному покращує імунітет, сприяє творчому мисленню та знімає стрес. Отже, є щонайменше три причини пересісти на велосипед. Тим паче, сьогодні доступні різні типи такого транспорту, в тому числі й на двигунах. Чи корисне катання на електровелосипедах та як працює такий засіб пересування, розкажемо далі.

Принцип роботи велосипеда з електроприводом

Самокатами на акумуляторах сьогодні вже складно когось здивувати. Вони є популярними транспортними засобами у великих та малих містах. Але не так часто можна побачити сучасні електровелосипеди у Львові. Все тому, що зовні їх не одразу й відрізниш від звичайних двоколісних засобів. Різниця у наявності трьох елементів: акумулятора, контролера та двигуна. Останній забезпечує рух транспорту, та може бути закріплений на одному з коліс або над педалями. Акумулятор, відповідно, його живить, а контролер «стежить» за тим, аби велосипед рухався саме тоді, коли це потрібно.

Питання, яке турбує більшість потенційних покупців електровелосипедів: чи потрібно крутити педалі. Насправді є кілька видів двоколісних засобів із двигунами. Одні дають змогу їхати, не переймаючись педалями. Інші рухаються за рахунок енергії від крутіння (асистовані моделі), а двигун «підключається» лише не старті та на особливо складних ділянках дороги. Наприклад, при підйомі. Яку модель вибрати в магазині Алло, вирішувати вам. Важливо лише розуміти, що на асистованих велосипедах кататися легше, ніж на звичайних, при цьому ви отримуєте бажане фізичне навантаження та користь від велопрогулянки.

Переваги електровелосипедів

Користуватися двоколісним транспортом з двигуном — справжнє задоволення. Немає ризику перевтоми від їзди на довгі дистанції та є чимало «плюсів».

  1. Кататися на електровелосипеді може людина з будь-яким рівнем фізичної підготовки. При цьому під силу буде подолання довгих дистанцій та непростих маршрутів.
  2. Дістатися з одного місця до іншого на двоколісному транспорті значно дешевше, ніж на будь-якому іншому. Зарядити його потім можна від звичайної електромережі.
  3. Електровелосипеди компактні для зберігання чи паркування, та екологічно безпечні для довкілля.
  4. Не потрібно переживати, що закінчиться паливо чи сяде акумулятор. Навіть якщо батарея вашого транспорту розрядиться, у вас будуть педалі для того, щоб дістатися місця призначення.
  5. Ви маєте змогу підтримувати себе у формі, не витрачаючи часу та зусиль та дієти, спортзали і спеціальні тренінги. Достатньо щодня пересуватися містом на велосипеді, хоча б частково крутячи педалі та дихаючи чистим повітрям, щоб почуватися здоровим.

Електровелосипед — це розумне рішення сучасної людини. Тому не відмовляйте собі в задоволенні жити активно.