Що потрібно знати про ставки на спорт: інструкція та поради для новачків

Пояснюємо, як вибрати букмекера, головні помилки гравців та принципи ведення банку для ставок.

Все, що потрібно знати про ставки на спорт — вибір букмекера, аналіз матчів, ставлення до азартних ігор, принципи ведення банку та стратегію ставок. У цій статті ми обговоримо поради щодо висновку парі та інші корисні нюанси для початківців.

Як вибрати букмекерську контору для ставок

Для тих, хто хоче почати робити ставки на спорт, потрібно визначитися з букмекером. Є букмекерські контори, які пропонують різні бонуси лише за реєстрацію чи поповнення рахунку. Але якщо ви плануєте грати на довгій дистанції, зважайте на акції в останню чергу.

Спочатку звертайте увагу на:

  • Надійність та легальність БК.
  • Величину коефіцієнтів у порівнянні з котируваннями інших букмекерів.
  • Наявність великого вибору видів спорту та широкого розпису подій.
  • Різноманітність ставок у лайві.
  • Зручність робити ставки на сайті букмекерської контори та в мобільному додатку БК.
  • Способи оплати, щоб ви могли внести свої кошти або вивести гроші без комісії у найкоротший термін.

Для вибору надійного букмекера з високими коефіцієнтами використовуйте рейтинг букмекерських контор. І ми вам радимо звернути увагу на парі матч ставки. Ця букмекерська контора має високий рейтинг та є одною з найпопулярніших букмекерських контор в Україні.

Як вибрати матч, щоб робити ставки

Для гравця-початківця важливо визначитися з видом спорту і чемпіонатом, на який він робитиме ставки. Таких турнірів може бути декілька. Але що більше змагань ви намагаєтеся охопити, то менше часу для аналізу буде. Через це знижується можливість точних прогнозів у ставках на спортивні події.

Насамперед вибирайте:

  • вид спорту, в якому добре знаєтеся;
  • топовий чемпіонат;
  • декілька популярних клубів.

Головне завдання – навчитися якісно аналізувати розклад сил хоча б у деяких матчах. Поверхневе вивчення суперників на дистанції призводить до зливу банку.

Що потрібно знати про ставки на спорт: ставлення до азартних ігор

Роблячи ставки у букмекерських конторах, ви повинні розуміти свою мету та ризики. Якщо ви ставитеся до ставок як способу заробітку, будьте готові до повноцінної роботи з вивченням статистики, переглядом матчів, відстеженням новин і так далі.

В іншому випадку ставтеся до ставок у букмекерських конторах, як до розваги, за яку ви платитимете. Адже без планомірної аналітичної роботи та добрих знань у спорті обіграти букмекера на довгій дистанції практично неможливо.

Є три помилки, які можуть призвести до величезних проблем:

  • Робити ставки за наявності кредитів чи інших зобов’язань.
  • Брати гроші у борг на ставку.
  • Закладати можливий дохід від гри до свого бюджету.

Пам’ятайте, що навіть серія невдач не повинна стати для вас фінансовою чи психологічною проблемою. Інакше краще не ставити.

Як визначити ігровий банк для ставок

Щоб зробити ставки на спорт, визначте свій ігровий банк. Ви повинні розуміти, якою сумою ви готові ризикнути для укладання парі з букмекерськими конторами.

Встановіть для себе максимальний розмір просідання банку, щоб не перевищувати цей ліміт і не програвати більше, ніж ви можете собі дозволити.

Вибирайте розмір ставки, виходячи з величини банку. На одну парі виділяйте трохи більше 5% від банкролла. Роблячи ставки більшу суму, ви збільшуєте ризики повної втрати грошей.

Пам’ятайте, що на ставки можна відводити ті гроші, які не критично втратити. Це мають бути вільні фінанси.

Для тих, хто бажає заробити в довгу, це сума, яку ви можете виділяти на інвестиції. Для любителів емоцій – це гроші, порівняні з тратою на ваші інші розваги.

Робити ставки можна і без грошей. Для цього є віртуальні рахунки. На них ви перевіряєте свою прибутковість на дистанції і вже потім ухвалюєте рішення, чи варто грати на реальні гроші.

Як правильно робити ставки новачкам

Все, що потрібно знати про ставки на спорт на початковому етапі, ми розібрали. Тепер переходимо до найцікавішого — порад для новачків, котрі хочуть спробувати свої сили.

Гарантованого прибутку у ставках на спорт не може бути. Навіть за парі на протилежні результати з коефіцієнтами вище 2.00 є ризик. Через помилку або порушення за виграшною ставкою букмекер може зробити повернення.

Перелічимо принципи, які зменшать ризики.

У спорті не можна бути на 100% впевненим навіть у перемозі явного фаворита. Котирування на виграш сильнішої команди зазвичай йдуть у районі 1.10-1.40 або навіть нижче. За таких коефіцієнтів складно збільшити банк.

Зводьте до мінімуму кількість експрес-прогнозів. Кожен експрес складається із двох або більше подій. За однієї невдачі програє вся ставка. Якщо ви все ж таки граєте такий тип парі, додавайте в купон не більше трьох результатів з коефіцієнтами нижче 2.00.

Не намагайтеся одразу ж відігратися після серії невдалих ставок. При просіданні банку, візьміть паузу і розберіться в причинах цих невдач. А якщо ні, то ви робите ставку на емоціях і ризикуєте повністю злити свій банк.

Знайдіть оптимальні для вас стратегії ставок на спорт та дотримуйтесь їх. Спочатку перевірте стратегії на папері або віртуальному рахунку. При грі плюс можна переносити тактику в беттинг на гроші.

Виконуйте обрану стратегію і не відступайте від неї при тимчасових невдачах. У тому випадку, коли гравець порушує свої правила, у його ставках розпочинається хаос. Це призводить до поганих результатів.

Уникайте ставок на команду, за яку ви вболіваєте. Особисті уподобання можуть зіграти проти вас, оскільки ви будете необ’єктивними під час прогнозування результату матчу.

Не робіть поспішних ставок у лайві. Події для парі в режимі реального часу слід також ретельно вибирати і аналізувати, як передматчеві ставки.