Що треба знати про розвал сходження легкового авто ще до придбання обладнання

Найзатребуваніша операція в автосервісі та на СТО — відрегулювати кути установки коліс легкового авто на високоточному обладнанні, яке називається розвал сходження.

Такі верстати поділяються на кілька типів:

  • Недорогі кордові пристрої, у яких датчики вимірювання з’єднані проводами і мають замкнутий або П-подібний контур.
  • Інфрачервоні/лазерні стенди з хорошими технічними характеристиками за відносно невисокої ціни. Швидкість та точність діагностики у них вища, ніж у кордових пристроїв.
  • Развал схождение легковых автомобилей 3D – найпрогресивніше обладнання з камерами високої роздільної здатності та спеціальними мішенями, які наочно відображають інформацію у вигляді тривимірної картини.

Розвал сходження легкових автомобілів 3D – у чому його особливості

Розвал сходження легкового авто 3D має високу продуктивність і відрізняється точністю вимірювань. Стенд оснащений різними додатковими програмами, щоб прискорити процес регулювання коліс і одночасно підвищити якість процедур, що проводяться.

Крім точності вимірювань, обладнання працює на ножичному або 4-х стійковому підйомнику та оглядовій ямі, воно не вимагає калібрування мішеней, виготовлених з удароміцних матеріалів. І в цьому полягає велика його перевага.

Нестача лише одна — висока вартість. Але вона себе виправдовує, оскільки стенд безвідмовно та якісно працює багато років.

Саме тому кожне СТО, що поважає себе, і автомайстерня обладнані хорошим стендом розвалу сходження легкового авто, який відрізняється:

  • міцністю
  • надійністю
  • точністю
  • тривалий термін служби.

Чому після кожного ремонту так важливо відрегулювати кут нахилу коліс

Це потрібно, щоб автомобіль не тягнуло убік, а знос шин був рівномірним. Безпека на дорозі – надто важливий чинник, щоб нехтувати цією процедурою.
Виконувати її краще на комп’ютерному стенді, які забезпечують високоточне регулювання та мають стійку, оснащену камерами з боків. Замість вимірювальних блоків стенд оснащений відбивачами сигналів з камер.
Процедура розвалу сходження у разі відчутно прискорюється і займає лише кілька хвилин, а трудовитрати у своїй скорочуються.

У комплект сучасного стенду зазвичай входять колісні захоплення – це дозволяє швидко надягати та знімати відбивачі.

На відміну від старих моделей цих захопленнях немає «зачіпних пазурів, але це виключає поява подряпин на дисках.

Чим вигідно гарний розвал сходження легкового авто для СТО та автомайстерні


На цю послугу завжди є попит незалежно від сезону, отже, це постійний дохід.

Чим краще і швидше працює обладнання, тим вища пропускна спроможність майстерні та прибуток. Але й персонал у цьому випадку має бути висококваліфікованим.

Вигода автолюбителів – безпечне та комфортне водіння.