Який камін найкраще підходить для будинку

Під час будівництва дачного або приватного будинку власник зазвичай думає про встановлення каміну. Цей сучасний пристрій високо цінується за те, що створює приємну домашню атмосферу затишку та наповнює житло теплом. Його часто використовують, як додатковий або навіть основний прилад для опалення. Сучасні виробники пропонують багато варіантів, кожен має свої переваги, недоліки та особливості. Їх варто враховувати перед тим, як купувати камін для приватного будинку або дачі.

Ця конструкція одночасно виконує багато корисних функцій. Перша – прикраса інтер’єру. Гарний камін стане прекрасним візуальним елементом інтер’єру вітальні, саме в цьому приміщенні його встановлюють найчастіше. Крім того, каміни використовують і для опалення. Прилад можна облаштувати спеціальними секціями для встановлення шампурів, барбекю, на деяких є ще й духовки. Ще одна корисна функція – можливість заспокоїтись, милуючись полум’ям.

Які існують різновиди камінів

Те, який варіант найбільше підійде, залежить від цілей встановлення. Якщо купити камін необхідно для обігріву великого будинку, тоді електричний або біоваріант не підійде. Найкраще придбати той, який працює на твердому паливі або газі. Для декоративної мети чудово підійде модель, оснащена дверцятами зі скла. Гарно виглядають також модифікації відкритого типу зі спеціальними захисними екранами. Немає можливості зробити вдалий вибір, якщо не знати особливостей усіх різновидів моделей.

Каміни поділяються на три типи:

· газові. Працюють на рідкому пропані або природному газі. Потребують обов’язкового встановлення димоходу та спеціальних датчиків, що фіксують рівень викидів чадного газу. Також вони визначають рівень кисню, який на даний момент є у приміщенні. Компактні, економні, обираються тими, хто не хоче витрачати багато грошей на паливо;

· вугільні, пеллетні або дров’яні. Для їх роботи потрібні дрова, пеллетні відходи, тирса чи спресовані брекети. Використовується також вугілля. Ці каміни бувають металевими або цегляними. Зазвичай відрізняються оригінальним оформленням. Потребують використання великої кількості палива, адже дрова згорають швидко;

· біопаливні. Для такого каміна не потрібен димар, адже процес горіння відбувається всередині замкнутої системи. Розміри пальника бувають різними, тут все залежить від площі приміщення, де встановлено конструкцію.

Обрати найкращий варіант допоможе магазин камінів Romotop.