Як вибрати швейну машину для дому

Швейні машини – це досить складний побутовий прилад і до його вибору теж потрібно поставитися відповідально.

У цій статті ми спробуємо допомогти Вам з вибором ПРАВИЛЬНОЇ швейної машини, яка не тільки допоможе вам вдома, але й принесе вас задоволення при шитті, що можливо допоможе вам зробити щось творче своїми руками. А щоб ви могли вибрати з різноманітного асортименту то радимо вам перейти на сайт Lapka. Там ви зможете знайти те що потрібно, відповідно до ваших вподобань та бюджету. Деталі за посиланням – https://www.lapka.com.ua/catalog6.aspx .

На що звернути увагу при виборі швейної машинки

Перше, що завжди хочеться сказати «забудьте» про те, що швейна машинка потрібна вам для «домашнього» використання. По-перше, це відразу вводить вас у рамки того, що вам потрібна якомога простіша швейна машина. По-друге, ви помиляєтеся, що в домашніх умовах швейній машині простіше і значить, вона сама може бути простішою. Найпростіші з існуючих швейних машин це виробничі і якщо ви вибираєте їх, то вам сюди. Головне що повинна робити справжня домашня швейна машина:

  • Працювати з усіма типами тканин (вдома ми не думаємо що шиємо)
  • Бути легкою в освоєнні та заправці (економимо час та нерви)
  • Повинна мати всі операції, які можуть знадобитися (усяке трапляється)
  • Приносить радість

З чого ж зроблено швейні машини

Тепер розберемося у всьому тому з чого і як зараз виготовлені швейні машини. Найголовніше як вони зараз діляться. Згадуючи величезну кількість брендів і видів швейних машин, здається, що вибрати щось конкретне неможливо, а з іншого боку вони всі однакові і «яка взагалі різниця» що купити.

Човник – які бувають

Це основа швейної машини і він зустрічається трьох типів:

  • Горизонтальний (горизонтальний ротаційний)
  • Вертикальний (вертикальний хитається)
  • Промисловий (вертикальний ротаційний)
  • Горизонтальний – це найпростіший в освоєнні та найзручніший у домашньому використанні човник на даний момент. Розібратися з ним не важко і дитині. Навіть люди без звички до шиття легко користуються ним вже після першої демонстрації. Цей човник зараз встановлюється в переважну більшість сучасних швейних машин, як простих, так і швейних машин преміум класу.

Вертикальний – човник, який пам’ятають і бачили 95% людей і вважають, що тільки такою може бути швейна машина. Конструкція обумовлює те, що доступ, заправка та робота з ним складніші, ніж з горизонтальним. Більш шумний і менш зносостійкий, ніж решта. Відходить у минуле, деякі виробники вже планують повну відмову від його використання. Вимагає постійного мастила навіть при нечастому використанні.

Промисловий – рідко зустрічається у домашніх швейних машинах. Надійний і має трохи точніший рядок.

Яку швейну машину вибрати: комп’ютерна чи електромеханічна

Вибір здається неймовірним, тому що здається, що обидва слова означають будь-що, але не швейні машини. Все простіше. Тепер постараємося розібратися, що з цього що означає. Почнемо з того, що всі швейні машини працюють від електрики. І «ручних-ніжних» уже не буває.

Механічна швейна машина є виконанням механізму швейної машини, який відповідає за формування рядків. Це означає, що у швейній машині задіяні шестерні та барабани, які взаємодіють між собою. Механічні швейні машини обмежені можливостями цих механізмів і поступаються у плані більш розвиненим комп’ютерним швейним машинам.

Комп’ютерна швейна машина – це машина, яка має мікропроцесорне управління. Звучить складно і, здається, що розібратися в це буде набагато складніше, ніж з парою старих, але таких звичних важелів. Насправді все значно простіше. Цей тип машин в освоєнні ближче до калькулятора, ніж до комп’ютера. Важливо розуміти, що такі швейні машини не тільки підкажуть і виставлять самостійно правильні параметри рядка (що в механічних нам довелося б робити самим і шукати підказку в інструкції), а й захистять від помилок, які можуть зіпсувати тканину, виріб, а тим більше псування самої швейної машини. Не приховуватимемо, що для домашнього шиття вибір саме такої швейної машини на нашу думку буде оптимальним.