8 порад щодо вибору хорошого дивана

Диван – функціональний предмет обстановки. Саме на нього припадає найсерйозніше навантаження. Тому при виборі варто звернути увагу на багато деталей від габаритів до якості швів. Правильно підібрані елітні меблі не тільки створюють в інтер’єрі яскравий стильний штрих, а й служать місцем для прийому гостей, відпочинку та сну. Сучасні виробники пропонують різноманітні дивани львів на будь який смак. Наші поради допоможуть вам зорієнтуватися у багатстві асортименту та здійснити вдалу покупку.

Як вибрати гарний диван

1. Розмір . Меблі повинні вписуватися в приміщення так, щоб залишалося достатньо місця для вільного пересування. Габарити дивана повинні вписуватись у площу кімнати. Не варто вибирати великі дивани для маленьких кімнат і навпаки: громіздкі меблі роблять тісне приміщення схожим на комору, а компактні візуально втрачаються в просторій вітальні. Для маленьких кімнат найкраще рішення – дорогі прямі дивани, дво- чи тримісні.

2. Стиль та колір . Підбирайте диван під загальний стиль кімнати та інших меблів. Також він повинен поєднуватися з ними за кольоровою гамою та фурнітурою. Якщо ви вагаєтесь з вибором кольору, можна купити меблі в тон стін приміщення. І ще один нюанс: у будинку з маленькими дітьми не місце білим диванам: краще віддати перевагу універсальним немарким відтінкам.

3. Оббивка . Матеріал має бути презентабельним та функціональним одночасно. Не варто купувати дорогий шкіряний диван сім’ї з одним або декількома вихованцями – сліди від пазурів швидко зіпсують його зовнішній вигляд. Важливим показником якості дивана є товщина тканини. Краще вибирати щільні матеріали: занадто тонка тканина схильна до швидкої деформації та втрати зовнішнього вигляду.

4. Каркас . З’ясуйте, з чого виготовлений каркас дивана – деревно-стружкових плит, фанери або металу. ДСП – найненадійніший матеріал, особливо у великогабаритних конструкціях. Краще доплатіть та придбайте меблі з гарної фанери або на металокаркасі. Щоб дізнатися, чи не скрипить диван, обов’язково посидіть на ньому перед покупкою.

5. Наповнювач . Вибирайте меблі на основі високощільного пінополіуретану або пружинного блоку. Уникайте дешевого поролону — за кілька місяців він просяде і втратить пружність.

6. Механізм трансформації . Віддавайте перевагу якісним диванам для щоденного сну: їхній механізм зроблений з добре пофарбованого металу товщиною не менше 3-х мм і має надійні сполучні елементи. Це гарантує довгий термін служби та високий ступінь комфорту розкладного ліжка.

7. Шви . Обов’язково звертайте увагу на шви: неакуратні, нерівні шви, як правило, свідчать про низьку якість виробів.

8. Подушки . Краще купувати моделі з подушками, не прикріпленими до дивана, в чохлах, що знімаються: це набагато полегшує догляд за меблями. Твердий наповнювач подушок запобігає їх провисанню та деформації. Подушки можуть бути знімними або не знімними. Знімні подушки можна переставляти в будь-яке зручне місце, регулювати нахил сидіння. Незнімні подушки не заважають при використанні дивана для сну, а також завжди виглядають акуратно. Хороший дорогий наповнювач для подушок прослужить довго і забезпечуватиме хорошу правильну посадку на дивані.

Якщо ви дійсно заощаджуєте свій час, користуйтеся послугами офіційного інтернет-магазину меблів Bristol. Там ви знайдете повну інформацію про кожен виріб, можете зв’язатися зі спеціалістами і уточнити будь-які деталі, що вас цікавлять. Забронювавши товар онлайн, ви можете особисто оцінити його якість і презентабельність в меблевому салоні.