79-річна пенсіонерка вперше в житті отримала водійське посвідчення (фото)

79-річна жителька Миколаєва Ольга Перепелиця пройшла шлях від здобуття водійських навичок до складання практичного іспиту та отримала посвідчення водійки категорії B.

Ольга Перепелиця отримала водійське посвідчення вперше. За словами жінки, сісти за кермо легковика її змусили життєві обставини.

“У мене чоловік захворів серйозно, а до цього у нас завжди машини були. Звикли до своєї автівки, а за кермо сісти нема кому, довелося мені йти до автошколи. Нічого важкого не було. Страх був спочатку сісти за кермо, от якби хтось сидів поруч. Дід поруч сидів, я їздила”, — розповіла Ольга Перепелиця.

Жінка складала іспити на водійське посвідчення у територіальному сервісному центрі №4841 у Миколаєві. Адміністратор центру Олександр Величко приймав у жінки водіння. Чоловік має водійський стаж понад 20 років. З його слів, майже 40% людей з першого разу не складають практичний іспит. Втім, Ольга Перепелиця впоралась з першої спроби.

“Орієнтується в місті, вдало керує коробкою передач, підлаштувала собі дзеркала, крісло. Маршрут №1 – вулиця Космонавтів, вулиця Троїцька, Електронна. Досить насичений інтенсивний трафік і присутні інші учасники дорожнього руху. Але проїзд не склав жодного остраху або якихось проблем для цієї жінки”, — сказав Олександр Величко.

За словами начальника територіального сервісного центру №4841 Вадима Шмелькова, Ольга Перепелиця допустила лише одну помилку на теоретичному іспиті. Вона отримала водійське посвідчення на два роки, яке потім обміняє на нове без іспиту.

За словами Ольги Перепелиці, перше місце, яке вона відвідає у ролі водія, — це магазин та аптека.

“Куди бабуся їздить: в магазини, в аптеку та на базар, і більше нікуди. До онуків, ну і все”, — розповіла Ольга Перепелиця.

Загалом, станом на 18 серпня 2021 року, посвідчення водія на Миколаївщині вперше отримали понад п’ять тисяч людей.