6 лютого до Львова приїде Зеленський, щоб представити нового голову ЛОДА

Новим очільником Львівської ОДА стане бізнесмен Максим Козицький

У четвер, 6 лютого, планується візит президента Володимира Зеленського до Львова . Проте, офіційної інформації про програму візиту наразі не оприлюднено. Президент приїде до Львова представити нового голову Львівської ОДА, яким стане львівський бізнесмен Максим Козицький.

27 грудня 2019 року 38-річний Максим Козицький на сайті НАЗК зареєстрував декларацію, як кандидат на посаду голови Львівської ОДА. У декларації зазначено, що він обіймає відразу 13 оплачуваних посад: є директором у 12 енергетичних підприємствах і членом спостережної ради у 13-му.

Максим Козицький донедавна був директором компанії «Еко-Оптіма» та цілої низки інших фірм у сфері альтернативної енергетики. У січні 2020 року керівництво над фірмами передав батькові Зіновію Козицькому, але разом із тим залишився серед кінцевих бенефіціарних власників. Компанія «Еко-Оптіма» займається виробництвом електроенергії з альтернативних джерел , за допомогою вітрових та сонячних електростанцій. Батько Максима Козицького достатньо відомий львівський бізнесмен і окрім альтернативної енергетики, він працює у сфері видобутку нафти й газу.

Максим Козицький був одним із трьох кандидатів на посаду голови ЛОДА, однак перевагу тоді Володимир Зеленський віддав юристу Маркіяну Мальському. Але у грудні 2019 року ,під час засідання Ради розвитку регіонів та громад, президент у прямому ефірі звільнив голову Львівської ОДА Маркіяна Мальського, обгунтувавши тим, що не побачив жодних результатів їх роботи.

Максим Козицький.