Як вибрати якісний туристичний рюкзак

Туристичний рюкзак одназначно необхідний всім, хто збирається пересуватися на великі відстані пішки або на велосипеді. Це і звичайні любителі походів, і спортсмени, і туристи, і мисливці з рибалками – всім їм потрібно з якомога більшим комфортом нести на собі їжу, воду і спорядження.Набільший асортимент тактичних рюкзаків ви знайдете за посиланням https://voentorg.ua/ru/okhota-i-turizm/ryukzaki-sumki ми ж розповімо як вибрати якісний уристичний рюкзак.

До вибору рюкзака варто підійти з усією серйозністю – від нього залежить те, наскільки швидко ви втомитеся в дорозі, і те, яким вам запам’ятається чергову пригоду.

У наступному розділі ми розглянемо всі важливі характеристики туристичних рюкзаків, на які варто звернути увагу при виборі. Потім ми запропонуємо вам вибрати з десяти цікавих моделей, які можна придбати у магазині.


Основні характеристики, на які варто звернути увагу


Призначення:


Всі рюкзаки діляться на категорії по призначенню, найпопулярніші – міські, трекінгові, мультиспортивні, експедиційні, велорюкзаки, штурмові, а також для полювання і риболовлі.

Міські моделі прості і зазвичай мають середню місткість і невелику ширину, що забезпечує зручність під час пересування в потоці людей. Вони не дуже міцні, але добре підходять для щоденних переміщень – наприклад, на роботу або в університет. Часто мають цікаву забарвлення і дизайн.

Трекінгові рюкзаки – найпопулярніший тип серед туристів. Вони дуже місткі (до 80 літрів) і підійдуть для тривалих переміщень по пересіченій місцевості. Їх конструкція на перше місце часто ставить максимальний комфорт користувача.

Мультиспортивні моделі використовуються спортсменами – наприклад, лижниками, фрірайдера і сноубордистами. Вони мають особливу конструкцію, яка захищає спину і не заважає виконувати трюки.

Експедиційні рюкзаки призначені для тривалих походів і зазвичай відрізняються великим об’ємом – 80 літрів і вище. У такі рюкзаки помістяться все необхідне спорядження і помітний запас провіанту.

Заплічні велорюкзаки невеликі і можуть мати як класичну форму, так і форму трикутника. Вони забезпечують хорошу вентиляцію спини і обтічність велосипедиста, щоб не заважати їзді. Часто оснащуються всім необхідним для вбудовування питної системи та доповнюються світловідбиваючими елементами для безпеки на дорозі. Деякі спеціалізовані моделі призначені для перевезення на багажнику.

Штурмові моделі використовуються альпіністами для нетривалих вилазок з бази. Вони мають не дуже великий обсяг і потрібні для перенесення лише найнеобхіднішого.

Рюкзаки для полювання і риболовлі – це місткі, але прості моделі, які відрізняються від трекінгові трохи іншими габаритами і часто забарвлені в колір хакі або в зелений.