Як вибрати якісний біг-бег

Біг-Бег (від Big bag, тобто великий мішок – англ.) Або м’який контейнер – це один з найважливіших типів тари для логістики сипучих матеріалів. Застосування біг-бегів дозволяє автоматизувати вантажно-розвантажувальні та інші складські роботи і підвищує ступінь збереження вантажів. Біг-Бег став незамінним елементом сучасної світової економіки.Найбільший асортимент біг-бегів ви знайдете за посиланням https://hzpk.ua/ru/catalog/big_begi/chetyrekhstropnyy_big_beg/ . Ми ж розповімо про те якими ж бувають ці великі мішки.

Класифікація біг-бегів

Біг-беги зазвичай поділяють за кількома ознаками:

  • за типом конструктиву – м’який мішок без жорстких деталей, т.зв. контейнер-цистерна або м’який контейнер на жорсткій підставці;
  • по числу строп (ручок) – одностропні або багатостропні (дво- і чотиристропні);
  • за кількістю циклів використання – одноразові, оборотні (на кілька циклів), багатооборотні (для великого числа циклів використання);
  • за вантажопідйомністю (від 0,4 до 2 тонн) і по місткості (від 0,3 до 1,5 куб. М);
  • по виду вантажу – транспортування рідких або твердих продуктів.

Сировина для виготовлення біг-бегів


Біг-беги в промисловості випускаються з різних матеріалів в залежності від області їх застосування. Найбільш часто такі контейнери виробляються з поліамідної (нейлонової) тканини, які покривають шаром гуми, ПВХ, поліуретану, іноді деякими іншими герметизирующими матеріалами.

Також ткані матеріали замінюють поліефір, які покривають полівінілхлоридом або севіленом. Також для додання мішкам потрібних властивостей використовують поєднання полімерів. Наприклад, деякі види багатооборотних біг-бегів випускають з матеріалу, що представляє собою переплетені стрічки поліаміду і поліефіру, який накладають на каркас з ПП стрічки.

Спосіб виробництва контейнерів
М’які контейнери з полімерних матеріалів повинні відповідати галузевим вимогам. Існує також міжнародний стандарт ISO 21898-2004, який регламентує матеріали, дизайн і конструкції м’яких контейнерів, а також методи їх випробувань і області застосувань.

Біг-Бег, як правило, виробляють шляхом зшивання напівфабрикатів з поліпропіленового, поліамідного і т.д. одношарового або багатошарового тканого матеріалу. Всередину контейнера поміщається герметичний тонкостінний вкладиш з поліетилену або іншого поліолефіну.

Застосування біг-бегів
Хімпром, включаючи заводи з випуску полімерів, і виробництво мінеральних добрив – це дві галузі промисловості, на які припадає більша частина споживання біг-бегів. Крім того, в м’які контейнери пакують деякі види сипучих будматеріалів, сільськогосподарські продукти, зокрема комбікорм, сировина для харчової продукції та деякі інші вантажі. Область застосування біг-бегів постійно розширюється.

Що гойдається фасування полімерів, то пластики, як правило, випускаються промисловістю у вигляді гранул, рідше порошку. І та, і інша форма може з успіхом упаковуватися в м’які контейнери, що з успіхом і застосовується. В біг-беги упаковують полівінілхлорид, поліетилен, поліпропілен, і інші полімери, в тому числі вторинні.

Особливості контейнерів одноразового застосування
Одноразові м’які контейнери набули широкого поширення в сфері .перевезення і зберігання різних сипучих матеріалів. При їх застосуванні немає необхідності в поверненні, зберіганні, ремонті і т.д. Вони дешеві і незамінні при перевезеннях на далекі відстані з тому числі за кордон.

Контейнери одноразового застосування виготовляються з здешевлених полімерних тканин плоскооріентованої ПП або ПЕ пряжі. Найчастіше одноразовий біг-бег виготовляється з поліпропіленової рукавної тканини, застосовуючи ламінування з однієї або обох сторін.