Вибираємо кросівки для тренувань : поради

Заняття спортом приносять користь у поєднанні із задоволенням. А щоб домогтися такого результату, слід подбати про комфортну екіпіровці. Окремий акцент роблять на взуття. Воно повинне бути комфортним, зручним, практичним. Спортивні бренди створюють велику кількість взуттєвих лінійок, які відрізняються кроєм, призначенням, зовнішнім виглядом, фасоном. Як вибрати кросівки для фітнесу? Адже взуття повинна не тільки сприяти тренувальним процесам, а й покращувати техніку, бути захистом від травм і розтягувань. Повний асортимент спортивного взуття та одягу ви знайдете на сайті europasport.com.ua. Ми ж розглянемо основні моменти на які варто звернути увагу при виборі якісного взуття.

Спортивне взуття для силових тренувань

Модель кросівок підбирають виходячи з того, яким видом спорту займається спортсмен. До взуття пред’являються вимоги відповідно до її призначення.

Для занять пауерліфтингом, силовим екстримом, бодібілдінгом вибирають кросівки з твердою і жорсткою підошвою. До стопі пара повинна щільно прилягати, не бовтатися на нозі, не ковзати по поверхні.

Важкоатлети віддають перевагу взуттю для спорту з невеликим підйомом-каблуком в 12-20 мм, на твердій підошві – штангетки. Цей вид кросівок здатний забезпечити надійну опору, підкоригувати техніку присідання зі штангою, щоб правильно виконати ривок і поштовх.

Випускаються штангетки з шкіряним верхом, на підошві з полімеру, з додатковими ремінцями, що надійно фіксують стопу. У них зручно тренуватися.

Спортсмени вважають за краще і мінімалістичні варіанти – це гнучкі моделі на тонкій підошві. Дана якість забезпечує повний контакт ноги з поверхнею при тренуваннях. Відсутність амортизації дозволяє зміцнити стопи, збільшити гіпертрофію м’язів.

Кеди – вид взуття на гумовій підошві. В кедах стопа до підлоги притискається максимально щільно. Високі моделі стійко підтримують щиколотку, що важливо при виконанні присідання, постановці ніг.

Які вибирають кросівки для фітнесу і кроссфіту

У цьому виді спорту в комплексі з важкою атлетикою займаються бігом, силовим екстримом, гімнастикою. Тому взуття підбирають універсальне, відповідне певним вимогам.

Особливе значення в таких моделях має підошва, яка повинна бути міцною, стійкою. Важливо також відмінне зчеплення з поверхнею. Цього вимагає характер силових вправ.

Щоб при проведенні суперінтенсивного комплексів ноги спортсмена не потіли, кросівки оснащують пропускає повітря сітчастим верхом.

Випускають лінійку взуття з незначним підйомом п’яти, досить твердою, але підошвою що гнеться. У такій моделі зручно бігати, стрибати, лазити по канату. Сітчастий текстильний верх повітропроникний.

Для успішного виконання необхідних комплексів вправ рекомендується придбати кілька пар різних моделей кросівок і міняти їх за потребою.Вибираючи якісне взуття в інтернет – магазині обов’язково уточніть чи є доставка по Україні .

Сьогодні існує велика кількість занять, щоб працювати з формами тіла, вагою. Популярні – фітнес, степ-аеробіка, аеробіка, тай-бо, зумба, фітбол. Всі види занять містять аеробне навантаження, вимагають координації стрибків, обертань, рухів. У вправах відсутні ударні і силові навантаження.

Тому необхідно грамотно вибрати кросівки для фітнесу. Відповідна модель сприяє перетворенню тренування в комфортне заняття.

Варіант взуття повинен бути полегшеним. Так спортсмену буде комфортніше стрибати, рухатися, зберігати рівновагу. Завдяки гнучкій пластичної підошві забезпечується рух стоп, наближене до максимального. Цій частині взуття не обов’язково сильно амортизувати зважаючи мінімальної ударного навантаження на тренуваннях. Але певна ступінь м’якості стане в нагоді при виконанні стрибків.

Для проведення занять з аеробіки ідеально підходять варіанти кросівок для крос-тренінгу. Однак моделі повинні бути поліпшені більшим ступенем амортизації, м’якою устілкою, тканинним дихаючим верхом.

Якщо ви зіткнулися з проблемою, як вибрати кросівки для фітнесу, щоб зручно було стрибати, робити повороти, виконувати бічні руху, слід знайти моделі з високою амортизацією, посиленою підтримкою для стоп.