23-річному хлопцеві з Старосамбірщини хірурги заново пришили відірвану руку

23-річний Микола із Старосамбірського району працював на будівництві, де закладав у бетономішалку пісок та цемент, випадково хтось увімкнув її, руку хлопця затягнуло і пошматувало. Хлопець намагався допомогти собі правою рукою і йому розтрощило палець й на правій руці.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на сайт Zaxid. Net.

Надії на те, що хлопцеві вдасться врятувати ліву руку, яка трималася лише на шматочках шкіри, було мало. До львівської лікарні швидкої медичної допомоги Миколу привезли з важкою зовнішньою кровотечею. При таких травмах, як правило, проводять ампутацію. Проте хірурги Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги ризикнули, операція тривала шість годин та була надважкою. Вони складали кістки, зшивали судини, сухожилля, нерви заново.

Світлина – Zaxid. Net

Також, під загрозою ампутації був і четвертий палець на правій руці, його хірургам довелось збирати докупи по частинах.

“Операція була важкою, доводилося руку збирати поетапно. Збирали і фіксували кістку, під мікроскопом зшивали судини, нерви, сухожилля. Нам дуже хотілося врятувати хлопцеві руку, тож ми з нетерпінням чекали три дні, протягом яких мало стати відомо – працює рука чи ні. Минуло вже п’ять днів, рука працює, хлопець ворушить, згинає пальці. І це тішить” – розповідає хірург Гнат Герич, який очолював операційну бригаду.

Попереду хлопця чекає ще кілька коригуючих операцій та вони вже будуть менш складні. Обидві руки у хлопця будуть працювати.

Світлина ілюстративна