10-річна дівчинка з Жовківщини мріє самостійно ходити (реквізити для допомоги)

10-річна Богдана Велика зі села Стара Скварява на Жовківщині із самого народження бореться за життя. Лікарі говорили її матері, що дочка завжди буде прикута до ліжка. Богданка ж довела протилежне: у свої 10 років ця дівчинка перенесла декілька операцій та вже намагається ходити з підтримкою дорослих.

Про це пише кореспондент Львівської Мануфактури Новин Ірина Петришин.

“Синдром Ді-Джорджі – саме цей діагноз дочці поставили у три роки, вона не має імунітету. Зараз вона старається ходити, проте я повинна бути завжди поруч та допомагати їй у цьому”, – розповідає мама дівчинки Василина Велика.

Дівчинка народилася восьмимісячною. Одразу після народження лікарі запідозрили неладне. На шостому місяці життя немовля перенесло складну операцію на серці.

“Як Богданка народилася, лікарі відразу сказали, що вона матиме проблеми зі здоров’ям. Вже на шостому місяці у Львівському медінституті провели операцію на серці, після якої дочка тиждень була у комі. Нам призначили ще одну операцію на серці, але потрібно було чекати до двох років. Після неї нам казали, що до трьох років Богданка встане на ноги та буде нормальною дитиною”, – додає мама Василина.

Опікується дівчинкою мама, старша сестричка та бабуся. Батько зі сім’єю не проживає та забезпечує матеріально у вигляді аліментів.

“Зараз є можливість поїхати до Львова на реабілітацію, але я не можу назбирати ці кошти. Дочці завжди потрібні дорогі закордонні препарати та курси реабілітації, а це недешево. Я одна забезпечую сім’ю, стараюся їздити на заробітки, щоб заробити гроші. Ми брали кредити на лікування, ходили та просили кошти у небайдужих людей. Тепер знову звертаємося по допомогу” – продовжує Василина.

Для проходження реабілітації у листопаді місяці цього року потрібно зібрати необхідну суму – 15 530 грн. Для когось це невеликі кошти, а для сім’ї дівчинки чималі.

Реквізити для допомоги:
4149 4991 1503 3688 (Приватбанк)
5167 4900 7546 6533 (Ощадбанк)
Велика Василина (мама).