“Їжачок, пробите колесо і виїзд на зустрічну”: подробиці смертельної ДТП, в якій загинула матір трьох дітей

Подробиці фатального випадку в Світловодську, який назавжди змінив життя двох місцевих родин, вчора, 2 вересня, озвучили в Ленінському районному суді Кропивницького.

28-річну Тетяну Вишневську, автівку якої о 4 годині ранку 1 вересня занесло з проїжджої частини на тротуар, де в цей момент за жорстокою іронією долі знаходилася 26-річна мама трьох дітей, доставили на судове засідання в інвалідному візку. Жінка ввесь час ридала, визнавала провину, каялася і наполягала, що хотіла об’їхати їжака, якого побачила на дорозі, виїхала на зустрічну смугу і почула хлопок, після якого прийшла до тями вже затиснута в машині. І тільки в лікарні дізналася, що ціною її маневру стало людське життя.

Під час обрання Тетяні на час розслідування запобіжного заходу, прокурор клопотав про взяття її під варту без права внесення застави. Він мотивував це тим, що злочин відноситься до категорії тяжких, і є ризик того, що потерпіла може скористатися м’якшим запобіжним заходом і переховуватися від суду і слідства.

На обгрунтування ризиків представник обвинувачення доводив, що Тетяна Вишневська не має тісних соціальних зв’язків, оскільки її батьки вже багато років живуть і працюють в різних країнах, а з чоловіком вона нібито не проживає. А за свідченнями пасажирів, які перебували в її авто під час аварії, водійка їхала на швидкості вище допустимої – 80-90 км на годину.

Адвокат Валерій Охріменко заперечив озвучену прокурором інформацію. За його словами, Тетяна Вишневська справді багато років не спілкується з батьками, оскільки ті після розлучення виїхали працювати до інших країн і залишили її в 5-річному віці з бабусею. Хоч і забезпечували матеріально.

Фото: ТСН

Жінка має тісний соціальний зв’язок із бабусею, яка її виростила, і проживає в шлюбі з чоловіком, який з’явився до суду та опікувався нею, коли вона тривалий час, близько двох років, хворіла. Також захисник парирував прокурору, що злочин хоч і відноситься до тяжких, проте ненавмисних, і що його підзахисна раніше не притягувалася до відповідальності та за місцем проживання характеризується позитивно.

За словами адвоката, за результатами експертизи, жінка перебувала за кермом твереза, в її крові та сечі не знайшли алкоголю та наркотиків. А перевищення швидкості наразі не доведено. Він наполягав на тому, що до ДТП призвели незалежні від неї обставини – автівку занесло на тротуар внаслідок того, що лопнуло заднє колесо.

Валерій Охріменко також звернув увагу на те, що в його підзахисної перелом правої ноги зі зміщенням, перелом пальця лівої ноги, закрита черепно-мозкова травма і численні порізи.

Проте, на думку адвоката, вона не отримала належної медичної допомоги і не може отримати під вартою, що порушує її права. Крім того, через травми ніг вона не може пересуватися й обійти себе самостійно, навіть на милицях через те, що тривалий час хворіла на неврологічну анорексію. За його словами, умови її утримання також перевіряв уповноважений з прав людини, але висновки можна буде дізнатися не раніше наступного дня.

Тетяна Вишневська ввесь час плакала та повторювала, що не хотіла, щоб так сталося, що їй дуже шкода загиблу.

“Я її навіть не бачила (про загиблу, – ред.). Я їхала на швидкості 60 кілометрів на годину. Просто на моїй стороні руху їжачок перебігав дорогу. Я хотіла його об’їхати і виїхала на зустрічну смугу, там не було машин. Потім я почула звук, схожий на хлопок, і далі пам’ятаю тільки, що в мене нижня частина тіла затиснута в автомобілі, верхня знаходиться – в склі моїх дверей, і машину ще крутить. Я неодноразово непритомніла біля машини, я нічого практично не бачила. Спочатку в лікарні мені ніхто не сказав, що там (на місці ДТП, – ред.) ще хтось був крім моїх пасажирів. Я про це дізналася вже, коли прийшов слідчий”, – розповіла підозрювана.

Вона також заперечила проти слів прокурора, що не проживає з чоловіком. За її словами, вони в шлюбі 8 років, і якби не проживали разом, то уже б розлучилися. Жінка пояснила тривалу відсутність чоловіка тим, що він часто їздить працювати до інших міст, щоб утримувати їхню сім’ю.

“У мене все болить, таз, нога, ребра. Але медики не вказали всіх моїх ушкоджень. Я винна, але не хотіла, щоб так сталося. Я не перевищувала швидкості, не перевищувала! Зі мною на передньому сидінні сидів пасажир, він бачив. Просто лопнуло колесо”, – виправдовувалася жінка. – “Я не збираюся нікуди тікати. Я прошу про домашній арешт, щоб просто відновити здоров’я, щоб не лишитися інвалідом”.

Проте суддя Олексій Майданніков частково задовольнив клопотання прокурора та визначив Тетяні Вишневській запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з можливістю вийти під заставу в понад 300 тисяч гривень.

Проте захист ще може оскаржити ухвалу в апеляційній інстанції.

Джерело : Без купюр