Ірина Федишин потрапила у черговий скандал з касками для військових

Ірина Федишин знову викликала обурення у користувачів соцмереж. Так, цього разу співачка випробовувала шоломи для військових, які їй передали з США. На відео дві каски не витримали випробування прицільним пострілом. Все би нічого, але як пишуть деякі користувачі соцмережі у коментарях до цього відео, що каски призначені в першу чергу для захисту від осколків, а не від куль.

Про це повідомляє myukraine

Люди в коментарях також зазначають, що Ірина Федишин просто зіпсувала дві каски.

«Нам передали з Америки два шоломи на пробу. Ми перевірили, але, на жаль, ні один, ні інший шолом не витримали експерименту. Тому замовляти таких касок точно не будемо. Волонтерство – це відповідальність, особливо, коли маєш справу з захисною амуніцією. Потрібно чітко розуміти усі ризики і рівень захисту таких речей», – йдеться в дописі Ірини Федишин.

Користувачі соцмереж іншої думки ніж Ірина Федишин. Ось, що вони пишуть про ці каски:

“Завдання шолома захистити від осколків та уламків. Щоб шолом витримав пряме кулюве попадання він має мати і вагу відповідну, крім того кінетична сила зіткнення кулі і шолома дуже сильно пошкодить шию: від травми до перелому.”  – пише Тарас Красноженюк.

“Не існує куленепробивних касок, це захист від уламків під час вибуху, хоч у військових поцікавтесь перед проведенням експериментів” – коментує Андрій Величко.