Ілон Маск закупив у Китаї 1255 апаратів штучної вентиляції легень, в той час Андрій Єрмак придбав Mercedes за 3 млн грн

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск закупив та передав Каліфорнії(США) 1255 апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Про це він повідомив у Twitter.

Як уже всім відомо, при тяжкому перебігу хвороби Covid-2019, пацієнтів може врятувати тільки примусова веніляція легень, для чого використовуються апарати ШВЛ. Дефіцит подібного обладнання став одним з чинників такої великої кількості смертей від коронавируса в Італії.

Тож коли губернатор штату Каліфорнія Гевін Ніос звернувся до підприємця – новатора Ілона Маска з проханням про допомогу в покупці апаратів штучної вентиляції легенів, через тиждень Маск зміг придбати в Китаї 1255 таких необхідних приладів і вже передав їх в лікарні.

“У Китаї з’явилася надлишкова пропозиція, тому в п’ятницю ввечері (20 березня – ред.) ми купили 1255 апаратів штучної вентиляції легень ResMed, Philips & Medtronic і доправили їх у Лос-Анджелес. Якщо ви хочете встановити безкоштовний апарат ШВЛ, будь ласка, повідомте нам про це”, – написав Маск.

На брифінгу губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом заявив , що апарати вже прибули до Лос-Анджелеса. Також він назвав зусилля Маска “героїчними”.

А в цей час в Україні керівник Офісу Президента Андрій Єрмак придбав автомобіль Mercedes-Benz S 350 d 4MATIC long (2019 року випуску) у ТОВ “Автомобільний дім Україна-Мерседес Бенц”. Загальна вартість якого з оплатою послуг при придбанні автомобіля та збору під час придбання права власності на легкові автомобілі становить 3 млн 203 тис. 393 грн

Відповідне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані він вніс 20 березня в Єдиний державний реєстр декларацій.