Як працюватимуть школи з 1 вересня залежно від поділу на зони: повідомила Мандзій

Навчання в школах від 1 вересня розпочнеться, але формат буде залежати від епідеміологічної ситуації в кожному регіоні. 

Про це розповіла заступниця в.о. міністра освіти Любомира Мандзій в ефірі Сніданку з 1+1, інформує Твоя Україна.

Згідно з ухваленою постановою уряду, прийняті чіткі критерії, за якими територію країни поділять на чотири рівні: жовтий, зелений, помаранчевий і червоний.  

В зеленій зоні навчання відбуватиметься в приміщеннях шкіл. У жовто-помаранчевій буде змішана форма навчання: і очна, і дистанційна.

“У трьох з чотирьох рівнів (жовтому, зеленому і помаранчевому) діти звично першого вересня підуть до школи. Ми будемо рекомендувати не проводити масові заходи, зокрема і свято Першого дзвоника. Зокрема, буде рекомендувати зробити зручніші свята. Йдеться про те, що діти давно не бачилися. Тому буде доцільніше зробити щось цікавіше і креативніше (ніж традиційна лінійка — Ред)”, – каже Мандзій.

В якому вигляді буде відбуватися очне навчання, зокрема, чи доведеться носити маски до школи, – ці рекомендації найближчим часом надійдуть від головного санлікаря України. 

У червоній зоні навчальний процес повністю відбуватиметься дистанційно. За словами Мандзій, у Міносвіти створили і наразі записують навчальний відеокурс для вчителів щодо організації дистанційного навчання.

Школи запрацюють з 1 вересня в звичайному режимі, крім шкіл в районах з підвищеним рівнем захворюваності коронавірусом (червоній зоні).

Про це сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера».

Медреформа триває" - YouTube

«Школи запрацюють з 1 вересня в звичайному режимі. Тільки там, де буде червона зона – будуть закриватися школи. Червона зона в цих районах – це не буде щось надзвичайне, ми вже знаємо, що таке епідпоріг, не такий як у нас завжди був для грипу та грипоподібних захворювань. Тобто, якщо червона зона – школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники і школа відкривається. Широкого закриття шкіл на території країни не буде відбуватися, якщо не буде перевищено епідпоріг щодо грипу та грипоподібних захворюваннь», – сказав він.

Отже, навчальні заклади у районах із «червоною зоною» будуть закриватися на певний час. Після поліпшення епідеміологічної ситуації школи знову будуть відкриватися.

Ляшко уточнив, що тотального закриття шкіл на території країни не буде, якщо епідпоріг щодо грипу та ГРВІ буде у межах норми.

Світлина від Міністерство охорони здоров'я України.