Як правильно вибрати камеру для Вашого велосипеда : інструкція

Що таке велокамери?


Давайте почнемо з основ … Що таке Велокамера ? Камера для велосипеда кулеподібної структуру, яка може бути надута і спущена з допомогою клапана. При накачуванні повітрям камера заповнює покришку, що дає вам зручну і безпечну їзду.

Існують і безкамерні покришки для велосипеда, але швидше за все на Вашому велосипеді встановлені покришки з велокамери.

Камера для велосипеда завжди підбирається за розміром встановленої покришки. На ринку зараз досить багато коліс різних діаметрів, через це у Вас може виникнути складність в правильному визначенні розміру камери для вашого велосипеда.

Яка велокамери потрібна для мого велосипеда?

Велокамери виробляються різних розмірів і з різними типами ніпелів. Це два ключові чинники, які необхідно враховувати при виборі камери для велосипеда.

Велокамери розрізняються за розміром залежно від діаметра і ширини покришки:

  • Діаметр колеса / окружність. Залежно від типу Вашого велосипеда: дорожній, туристичний, гірський або дитячий – діаметр / довжина кола колеса може варіюватися. В рамках цих категорій існують різні діаметри покришок, а відповідно і велокамери: 26 дюймів, 27,5 дюйма, 28 дюймів і т.д.
  • Ширина. До різноманітності діаметрів додається різна ширина. Таким чином, для дорожніх покришок використовується більш вузька камера. Ширші покришки і камери використовуються на гірських велосипедах.

Вибравши неправильний діаметр, Ви можете отримати занадто довгу камеру, або помилитися в ширині, і камера не зможе заповнити покришку.

Отже, як дізнатися який розмір Вам потрібен?

Є два вірних способу дізнатися правильний розмір камери для велосипеда:

Перевірте боковину покришки. Кращий спосіб-це подивитися маркування на боковині вашої шини. На ній Ви повинні побачити, щось на зразок «700x23c» на дорожньому велосипеді, або «29×1.9» на гірському велосипеді. Перше число в цій послідовності відноситься до кола колеса; останнє відноситься до ширини шини. Додаткові маркування на боковині шини можуть включати ISO ETRTO розмір міжнародних стандартів – це буде виглядати як «23-622» для 700x23c шини, або «50-559» для 26 «x1.9» шини.


Перевірте інструкцію Вашого велосипеда. Інший спосіб визначення розміру Вашої камери і покришки – подивитися інструкцію вашого велосипеда. Швидше за все, Ви не змінили специфікацію з того моменту, коли спочатку купили велосипед.

Тип клапана – Schrader або Presta
Клапан використовується для надування / здування велокамери. Є два основних типи клапанів: Schrader і Presta. Їх досить легко визначити візуально.

Presta клапани вужчі. Schrader клапани коротше і товщі (використовуються на автомобілях).

Переваги латексних камер


Латексні велокамери є альтернативою стандартним бутил-каучуковим камерам, які є звичайним явищем на ринку.

Перевага латексної камери в тому, що вона легше і більш еластична, що може дати відчуття більш плавною їзди, так як вона може краще реагувати на зміни поверхні дорожнього покриття.

Недоліком латексних камер є те, що вони пропускають повітря більше, ніж бутилові, так що підкачувати їх потрібно частіше.