Як повернутися в Україну після 28 березня : роз’яснення МЗС

В Міністерстві закордонних справ пояснили, з яких країн можна дістатися до України автомобілем.
Через поширення коронавірусу ситуація змінюється дуже динамічно. Тому радимо при плануванні поїздки встановити зв’язок з відповідним консульством України.

Про це повідомляє Твоя Україна, посилаючись на сайт Європейська Правда та прес-служба МЗС України.

Станом на 28 березня до України можна повернутись:

1) З Німеччини, Австрії і Чехії можна доїхати до України транзитним коридором через Австрію та Угорщину. 

  • Транзит з Німеччини дозволено трасою А1 Мюнхен-Зальцбург. Він працює з 17.00 до 01.00.
  • Рух територією Австрії можливий з 17.00 до 01.00.
  • Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину та проїхати територію Австрії транзитом, без зупинок, аж до кордону з Угорщиною.
  • До Угорщини можна в’їхати через пункт пропуск Нікелсдорф-Хед’єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00. В’їзд до України через пункт пропуску Чоп-Захонь.

2) З Білорусі, РФ, Молдови, Словаччини, Румунії, Польщі – через КПП, які позначені зеленим на інтерактивній карті Державної митної служби.


3) З Литви та Латвії транзит можливий лише через Білорусь.


4) З Сербії можливий транзит через Румунію. Для цього посольство України в Румунії має завчасно повідомити Міністерство закордонних справ Румунії офіційною нотою з переліком осіб, які планують здійснити транзит.


Ілюстративне зображення

Закликаємо суворо дотримуватися усіх запобіжних заходів, зокрема режиму самоізоляції після прибуття в Україну (інструкція від МОЗ України)

Якщо у вас є можливість залишитися у країні вашого теперішнього перебування, будь ласка, зважте усі ризики. Ваша відповідальна поведінка може зберегти ваше здоров’я і життя людей, що навколо.