Як в Україні змінились ціни на продукти: статистика

В Україні подешевшала курятина. Про це свідчать дані Держстатистики.

Зокрема, за місяць (березень до лютого) ціни на тушки курячі знизилися на 1,7% – до 54,1 грн/кг продукту.

ілюстративне фото джерело

Досить суттєво подешевшало куряче філе — на 3%, до 92,06 грн/кг.

При цьому, інші види м’яса незначно, але зросли ціні.

Так, за місяць свинина подорожчала на 0,8% – до 116,7 грн/кг. Яловичина зросла в ціні на 1,07%, до 138,07 грн/кг.

Крім того, за місяць в Україні подешевшало молоко — на 0,6%, сир — на 0,2% та яйця — на 12,3%. А ще, впали в ціні безалкогольні напої — на 0,4%

Інші продукти харчування із переліку “соціальних” зросли в ціні. Так, риба та рибопродукти подорожчали на 0,2%, макаронні вироби — на 1,5%, хліб — на 0,2%, масло — на 0,8%.

Інформує Твоя Україна посилаючись на ІА UNN