Як вигідно заробити на здачі житла подобово?

Добова оренда квартири здатна подвоїти або навіть потроїти дохід власника квартири, який звик здавати свої квадратні метри на тривалий термін.

Сьогодні придбання житла в інвестиційних цілях потребує неабияких виважених дій. Ще недавно покупка квартири в споруджуваному будинку «на етапі котловану» дозволяла заробити при її перепродажі до 30-50% на вкладені інвестиції.

Тепер така операція дає на порядок менший прибуток. Вона потребує значних витрат – на вступ до права власності, комунальні платежі, виплати керуючої компанії на ліквідацію недоробок забудовника, що буває досить часто. Знайти покупця буде ще складніше, а з продажу доведеться сплатити ще додатковий податок.

Якщо ж ви плануєте купити квартиру і здавати її в довгострокову оренду, то можна очікувати більш відчутного доходу. Візьмемо недорогу однокімнатну квартиру в центральної частини Львова з базовим ремонтом і технічним оснащенням, орієнтовна вартість якої близько 900 000 грн.

Здавати в оренду таку нерухомість можна за 7500 грн. на місяць, на рік власник житла отримає на руки 90 000 грн. Простий розрахунок показує, що окупити вкладення в таке житло при ідеальних умовах, коли квартира не простоює жодного дня, можна буде лише через  10 років. Причому в нашому розрахунку не враховані косметичний ремонт, покупка нових меблів, інфляція, комунальні платежі, прибутковий і супутні податки.

В реальності термін окупності подібних інвестицій розтягується на 15 років за умови мінімальних вкладень і регулярної здачі житла в оренду.

Та найбільш прибутковим бізнесом з нерухомістю у великих містах України вважається здача житла подобово.

Адже сьогодні все більш популярнішою за  довгострокову оренду, стає подобово оренда  квартир. Число квартир, які використовуються як апартаменти, зростає не менш ніж на 5-10% в рік. Цікаво, що ринок короткострокової оренди в основному поповнюється квартирами в новобудовах, які були зведені в останні 5 років.

Добова оренда житла здатна подвоїти або навіть потроїти дохід орендодавця. Квартири на короткий термін знімають ті, хто приїжджає подивитися  на місто, у справах або полікуватися у відомих лікарів. Крім того, гості міста хочуть самі готувати їжу, тому цінують наявність кухні.

Правда, на власника квартири лягають деякі завдання : він повинен забезпечувати орендарів всім необхідним, включаючи посуд і білизну, проводити прибирання, зустрічати і проводжати квартирантів. З іншого боку, для занять готельним бізнесом сьогодні є цілком прийнятна інфраструктура: потрібно лише підготувати житло, оснастивши всім необхідним, і можна виставляти його на надійному сайті з бронювання житла, такому як Doba Inn.

Перевагою сервісу з бронювання житла подобово є те, що ви не платите жодних комісій, як наприклад на Booking або Dobovo. На даний момент сервіс Doba Inn є повністю безкоштовний, тому не потрібно платити жодних коштів за оголошення. А це означає, що ви заробляєте ще більше!

Давайте порахуємо за скілки можна «відбити квартиру» здаючи її подобово:

До прикладу, у Львові розміщення «туристичних» локацій достатньо широке: для здачі в подобову оренду підійде квартира не тільки в центрі, але і, наприклад, на Личакові або поблизу парків таких як Стрийський або ж Знесіння. Заробити тут можна від 500 грн. за людину на добу (в центрі ціна пропозицій за житло є вищою).

З точки зору економіки для інвестицій в нерухомість з метою здачі в подобову оренду найпривабливіші відносно недорогі квартири в межах міста, що розташовані недалеко від центру.

За неважкими підрахунками ми бачимо, що термін окупності такої квартири може скласти вже не 15 років, а мало не в два рази менше, а декому вдається окупити інвестиції за 5 років, що є досить хорошим показником.