Як вибрати фільтр для пилососу Bosch?

Пилососи Bosch відрізняються надійністю та довговічністю. Однак навіть найякісніша техніка вимагає дбайливого поводження та своєчасного догляду. Кожен пилосос оснащений системою фільтрації, яка потребує періодичної заміни. Фільтри є важливою частиною побутових приладів, тому що виконують такі важливі функції:

  • захищають двигун від забруднень, запобігаючи його поломці;
  • очищають повітря , що проходить через них від дрібного пилу і алергенів, а також можуть усувати неприємні запахи.

Купити фільтр для пилососу Bosch ви можете в інтернет-магазині Patok (https://patok.com.ua/catalog/filtry_2/filter/brands_ref-is-bosch_siemens/). На сайті представлений широкий асортимент оригінальних аксесуарів від виробника . Перш ніж замовити фільтр, необхідно перевірити у картці товару його сумісність із вашою моделлю пилососу.

Як вибрати фільтр для пилососу Bosch ?

Перед покупкою важливо визначити тип очищувача повітря, який необхідно замінити. Усі фільтри для пилососів можна класифікувати одразу за декількома параметрами. За терміном служби виділяють:

  • Одноразові . Після одноразового використання їх не можна почистити від пилу, а необхідно одразу утилізувати. Змінювати такі очищувачі необхідно в середньому кожні 3-6 місяців.
  • Багаторазові або миючі . Незважаючи на те, що такі аксесуари можна чистити від сміття, вони мають обмежений термін служби та з часом зношуються. Частота заміни залежить від моделі фільтра та від інтенсивності його експлуатації. У середньому його необхідно міняти не рідше ніж один раз на рік.

Важливою характеристикою очисників повітря є місце встановлення. Аксесуар може розташовуватися:

  • На вході (перед двигуном). До цієї категорії належать моторні фільтри . Вони призначені для захисту відсіку електродвигуна від попадання пилу.
  • На виході (після двигуна). Вихідний фільтр виконує гігієнічну функцію і необхідний для очищення повітря від дрібного сміття.

За рівнем фільтрації розрізняють фільтри грубої та тонкої очистки . Перший вид аксесуарів здатний утримувати тільки велике сміття. До такого типу можна віднести мішки для сміття і контейнери, в яких проходить первинна фільтрація повітря.

Фільтри тонкого очищення забезпечують гігієнічність збирання. Вони ефективно очищають повітря від найдрібніших частинок пилу, бактерій та алергенів. Такі аксесуари насамперед рекомендовані для використання людям, схильним до алергії.

У лінійці фільтрів для пилососів Bosch є всі перелічені типи аксесуарів. Окремо можна виділити такі популярні моделі очисників:

  • HEPA -фільтр виготовлений з волокнистого матеріалу та пластикового корпусу. Волокна складені в гармошку і можуть мати різні розміри пір. Мікроволокно ефективно захоплює та утримує найдрібніші частинки пилу та алергени. Аксесуари даного типу розрізняються за формою, розмірами та класом очищення.
  • Ламельний фільтр призначений для циклонічних пилососів. Встановлюється в контейнер для збирання пилу.
  • Біонік (Bionic) очищає повітря не лише від дрібних частинок пилу, а й від неприємного запаху «прибирання».
  • Мікрофільтри є тонкою вставкою, яка може розташовуватися як на вході, так і на виході пилососа. До такого типу належать: поролонові та флісові фільтри, аксесуари з мікросану.
  • Сітчастий – здійснює первинне очищення повітря перед двигуном. Встановлюється у моторний відсік.
  • Корпусний – зовнішній фільтр пилососу, що встановлюється зовні приладу.
  • Вугільний – надійно утримує дрібне сміття та добре усуває неприємні запахи, наприклад, сигаретного диму або домашніх вихованців.