Як вибрати одяг та взуття для спорту на будь-який сезон.Поради

Справжнім спортсменам і тим, хто тільки починає заняття будь-яким з численних видів спорту, необхідно мати базовий набір одягу для тренувань. Фахівці радять підбирати зручний спортивний костюм і різні необхідні аксесуари, адже від цього залежить і ефективність занять.

Увага до взуття.

На вибір взуття впливає вид спорту: для тренажерного залу або бігу вимоги будуть значно відрізнятися. Тим, хто планує серйозні заняття з гантелями і штангою, лікарі радять зупинити вибір на невисоких кросівках. Щоб підошва не ковзала, її роблять рифленою, але при цьому вона дуже гнучка, без потовщень в зоні п’яти.


Для занять бігом кращим варіантом стане взуття з трохи ущільненої підошвою, яка володіє пружними властивостями. Зазвичай передню частину кросівок для бігу роблять гнучкою, іноді вона виконана з синтетичних матеріалів, які добре пропускають повітря і дозволяють ногам дихати.

Взуття для занять спортом в осінній і зимовий період на відкритому повітрі трохи важче річної – сітчастий верх замінюють щільним і водонепроникним.

Важливо враховувати на якому покритті будуть проходити заняття: літні пробіжки по парку з асфальтовими або бетонними доріжками, не вимагають жорсткої взуття – можна придбати м’які кросівки з тонкою підошвою і дихаючим верхом. Вони підійдуть також для тренувань на стадіоні і в спортзалі.


Якщо ви плануєте бігати по лісовими стежками, в цьому випадку найкращим вибором стане більш жорстка взуття, у якій є гнучкий протектор. Спеціальні кросівки для бездоріжжя володіють додатковим захистом, це допоможе вберегти ноги при зіткненні з камінням і гілками.

Базовий гардероб для літнього сезону


З середини весни і до початку осені приємно перебратися зі спортзалу на вулицю і займатися спортом на свіжому повітрі. А для успішної тренування вам знадобиться базовий набір спортивного одягу, він включає все необхідне для будь-якої погоди.

У спекотну погоду зручно буде в майці і шортах з синтетики, яка дихає. Підберіть хороші кросівки, і не забувайте про головний убір і сонцезахисні окуляри.

Прохолодна і дощова осінь – не привід кидати тренування. До футболці з довгими рукавами підійдуть як шорти, так і спортивні штани або легінси. Кросівки краще придбати з водонепроникним верхом.


Мода виходить зі спортзалу

Кілька років тому цей одяг використовувалася тільки на тренуваннях. Але сьогодні багато модники і модниці руйнують стереотипи, підбираючи елементи спортивного гардероба для створення нових луків.

Такі креативні рішення підтримують всесвітньо відомі стилісти – комфортні, легкі моделі, вільний крій і поєднання якісних тканин дозволяють експериментувати і підкреслювати індивідуальність.

Світлина ілюстративна
Світлина ілюстративна