Як вибрати матрац в Дніпрі :поради

Уві сні людина проводить до третини свого життя, а діти в перші роки практично постійно сплять. Це саме той час, коли організм відпочиває від денних навантажень і відновлює сили. Поки ви спите, розслабляються не тільки м’язи – мозок теж проводить «перезавантаження», розкладаючи по поличках отриману за день інформацію, адже не дарма приказка говорить: «Ранок вечора мудріший».Найбільший асортимент якісних матраців в Дніпрі ви знайдете в магазині Барин Хаус . Ми ж детально розглянемо за якими критеріями варто вибирати матраци.

Вчені стверджують, що сон навіть важливіший за їжу, тому що без їжі можна прожити два тижні, а без сну людина не протримається і десять днів. Незручне спальне місце не дозволить повноцінно розслабитися, вранці залишиться відчуття втоми, яка буде поступово накопичуватися і незабаром проявиться не тільки пригнобленим настроєм, зниженою працездатністю і нездатністю сконцентруватися на повсякденних завданнях, а й проблемами з опорно-руховою системою. Саме тому так важливо, щоб спальне місце було комфортним, максимально зручним для сну, ну і головний елемент в цьому – правильно вибраний матрац.

Ортопедичний або анатомічний


Всі види матраців Barin House можна умовно розділити на дві категорії: ортопедичні та анатомічні. Існує поширена думка, що більшість хороших матраців відносяться до ортопедичних, що абсолютно не відповідає істині. До цієї категорії відносяться вироби, покликані вирішити проблеми з хребтом або не дозволити їм виникнути. Ортопедичним можна назвати матрац, який дозволить хребту бути рівним під час сну, без викривлень і напруження м’язів. Це дозволить позбутися від неприємних відчуттів, вбереже від погіршення ситуації при вже наявних захворюваннях і послужить додатковим профілактикою проти появи захворювань опорно-рухової системи. Варто зазначити, що при наявності будь-яких проблем з хребтом необхідно звернутися за консультацією до лікаря ортопеда, який порекомендує, який за характеристиками матрац краще підійде до конкретного захворювання.

Вибір матраца саме для себе важливий з кількох причин. Наприклад:
якщо повний людина буде відпочивати на надто м’якому матраці, поперековий відділ виявиться нижче рук і ніг, в результаті чого хребет під час сну буде викривлений. У цій разі ортопедичний ефект можна отримати при використанні жорсткого або напівтвердого матраца.
у людини середньої комплекції ситуація протилежна – жорсткий матрац буде недостатньо прогинатися і хребет під час сну прийме неправильне положення. В цьому випадку ортопедичне вплив матиме більш м’який матрац.
До категорії анатомічних матраців відносяться моделі, які повторюють контури фігури людини, забезпечуючи необхідну підтримку всіх ділянок тіла під час сну. Зазвичай це дозволяє зробити спеціальний наповнювач, виготовлений з високотехнологічної піни з додаванням вуглеводню. Такий матеріал оптимально прогинається під вигини тіла людини і зберігає цю форму під час сну, створюючи відчуття невагомості і легкості.
Основні характеристики:

Тип матраца.

Продажу є всього два основних види моделей – пружинні та безпружинні. У першому основа конструкції – пружинні блоки, залежні або незалежні. Безпружинні моделі виготовляють з одного або декількох суцільних шарів наповнювача.
Жорсткість матраца. Моделі із пружинним і безпружинною конструкцією характеризуються певним ступенем жорсткості. Розрізняють м’які, среднемягкіе, середньої, среднежесткой і високої жорсткості. Цей параметр залежить від кількості пружин, їх конструкції і жорсткості матеріалу наповнювача.
Вага сплячих. Цей фактор необхідно обов’язково враховувати при покупці матраца. Так, наприклад, людям середнього ваги (від 60 до 90 кг) можна вибирати жорсткість матраців на свій розсуд.
Розміри. Підбираються під габарити ліжка: одномісний матрац, полуторний або двоспальний.
Матеріал наповнення. Від нього залежить не тільки жорсткість матраца, але і вартість, і довговічність.

Основні типи матраців:

  • пружинні
  • безпружинні
  • надувні
  • водні