Які обмеження діятимуть на Жовківщині до кінця карантину

2 квітня 2020 року офіційно рішенням районної комісії ТЕБ і НС на всій території Жовківського району на період карантину введено додаткові обмеження та заборони для громадян.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на Жовківську РДА.

Від тепер і до кінця карантину забороняється:

  • в громадських місцях з’являтись без маски чи респіратори;
  • виходити на вулицю більш ніж по двоє осіб;
  • дітям до 16 років перебувати в громадських місцях без супроводу дорослих;
  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони (можна вигуляти домашніх тварин одній особі);
  • відвідувати спортивні та дитячі майданчики;
  • проводити всі масові заходи, у яких бере участь понад 10 осіб.

Заходи не поширюються на випадки службової необхідності та забезпечення роботи органів державної влади і органів місцевого самоврядування.

За недотримання карантинних заходів передбачений штраф у розмірі від 17 000 до 34 000 гривень.

Також на засіданні комісії з ТЕБ і НС одноголосно підтримали рішення, необхідне для забезпечення протиепідемічних та дотримання карантинних заходів. Йдеться про виділення з матеріально-технічного резерву району пальне трьом службам, які попри карантин та обмеження щоденно дбають про нашу з вами безпеку:

  • для мобільних груп медиків, які проводять експрес-тестування на коронавірус жителів Жовківщини;
  • для оперативних груп поліції, які постійно здійснюють контроль за дотриманням карантинного режиму;
  • для пожежної охорони, які щоденно виїжджають на гасіння пожеж, зараз найчастіше – це підпали сухої трави та торфовищ.

Крім цього голова Жовківської РДА Роман Черніховський зазначив, що 3 квітня створено 7 мобільних груп для патрулювання території Жовківщини на предмет виявлення порушників карантинних заходів, а також злісних паліїв сухої трави. Тож усі, хто планував цими вихідними влаштувати пікніки на природі з багаттям та шашликами, краще залишайтесь вдома. За порушення – штраф.

Патрулювання здійснюватимуться впродовж вихідних по усій території району, не лише в туристично привабливих місцях. У складі груп задіяні працівники райдержадміністрації, пожежники, поліцейські, лісничі, екоінспектори та громадські активісти.

Просимо всіх бути відповідальними та дотримуватись обмежень, адже вони запроваджені з метою збереження вашого власного здоров’я та здоров’я близьких.

Пам’ятайте просте правило: прості речі рятують життя.