Відключивши гарячу воду за газ доведеться платити більше. Українців можуть позбавити субсидій

В Україні планують відмовляти в субсидії тим, хто відмовиться від установки газових лічильників, оскільки Міненерго пропонує підвищити норматив споживання газу.

Документ оприлюднили в міністерстві, передають Патріоти України, інформує Твоя Україна.

В результаті всі ці нововведення повинні привести до того, що українцям буде вигідніше встановлювати газові лічильники, а не платити згідно з нормативом.

Ще одне нововведення цієї постанови: якщо відключили гарячу воду, за газ доведеться платити більше. Наприклад, влітку сім’я з трьох осіб повинна платити без лічильника за 15,6 кубометра газу. Або приблизно по 3,9 кубометра за тиждень.

“Ми платимо за лічильник в тарифі на газ, а тепер повинні ще й переплачувати, бо нам не встановили цей лічильник? У чому тут логіка для споживачів? Нормативи потрібно підвищувати, не сперечаюся. Але де усереднений аналіз споживання від Національної комісії в сферах енергетики і комунальних послуг? Нам хтось показав розрахунки? Чому в постанові посилаються на оцінки зацікавленої сторони – постачальника – велике питання”, – говорить експерт в сфері ЖКГ Анатолій Копчунов.