Щодо ситуації, що склалась у Кам’янка-Бузькому районі через коронавірус

З 13 березня 2020 року тимчасово призупинили роботу ринків у найбільших населених пунктах Кам’янка-Бузького району, а саме м. Кам’янка-Бузька та селищах міського типу Добротвір і Новий Яричів. Таке рішення прийнято з метою зменшення ризику можливого розповсюдження інфекції коронавірусу. Проте багатьох мешканців це обурило і вони вдалися до радикальних дій – перекриття дороги у районному центрі.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на Кам’янка-Бузьку районну адміністрацію та власні джерела.

В районній адміністрації повідомили, що 12.03.2020 року в другій половинні дня до сімейного лікаря м. Кам’янка-Бузька звернувся пацієнт з симптомами гострого респіраторного захворювання. В ході обстеження з’ясовано, що хворий прибув з Італії.

Враховуючи надзвичайну епідеміологічну ситуацію в світі, спричинену коронавірусом COVID-19, хворого госпіталізовано спеціалізованим медичним транспортом до м. Львова для обстеження та встановлення діагнозу.

Після цього влада району почала вживати заходів з метою зменшення масового скупчення людей і можливого розповсюдження інфекції. Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Кам’янка-Бузької райдержадміністрації на позачерговому засіданні прийнято рішення тимчасово призупинити роботу ринків у м. Кам’янка-Бузька, смт Добротвір та смт Новий Яричів.

У відповідь на таке рішення невдоволені мешканці, насамперед з числа підприємців, вдались до блокування автодороги Львів – Луцьк у Кам’янці-Бузькій. В результаті утворились великі затори.

До протестувальників вийшов міський голова Олег Омелян і пояснив, чому вживають таких заходів. Він переконував, що заборона торгівлі є необхідним запобіжним заходом і актуальна в ситуації, що склалась.

В результаті діалогу частина протестувальників погодилась, проте деякі залишились незадоволені таким рішенням, але дорогу таки розблокували.

Тим часом, люди в паніці починають запасатися продуктами харчування у магазинах.

У зв’язку з цими всіма подіями, звертаємось до мешканців району не піддаватись паніці, зберігати спокій, дотримувати правил особистої гігієни, уникати місць масового скупчення людей і з розумінням ставитись до певних обмежень, які під час загальнонаціонального карантину вводяться державними органами задля безпеки всіх громадян!

Нагадаємо, Кам’янка-Бузька районна лікарня увійшла до списку медзакладів, де потенційно можуть приймати хворих на коронавірус.