Шестеро жінок з Жовківського району отримали звання “Мати-Героїня” (ФОТО)

24 липня 2020 року шість жінок з Жовківського району отримали почесне звання “Мати-Героїня”. Державні нагороди на виконання Указу президента України матерям вручили представники Жовківської РДА Роман Черніховський, Алла Жук, а також народний депутат Ростислав Тістик.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на Жовківську РДА.

Почесні нагороди отримали:
– Августовська Галина Володимирівна – матір п’яти дітей, жителька с.Боянець;
– Крук Мирослава Володимирівна – матір п’яти дітей, жителька с.Боянець;
– Лемішко Галина Михайлівна – матір п’яти дітей, жителька с. Погарисько;
– Олексин Олександра Данилівна – матір п’яти дітей, жителька м.Жовква;
Остапко Галина Павлівна – матір п’яти дітей, жителька с.Кунин;
Школик Надія Федорівна – матір шести дітей, жителька м.Жовква.

Представники влади подякували жінкам за їх зразкове виконання материнських обов’язків та побажали гарного здоров’я, добробуту, родинного затишку та Божої ласки для всіх матерів і їх дітей.


Зазначимо, звання “Матері-героїні” присвоюють жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Аби його отримати, матерям варто зібрати пакет документів та звернутись до органів місцевого самоврядування з відповідною заявою.

Жінки, яким присвоїли це звання, можуть вийти на пенсію у 50 років. Також управлінням соціального захисту населення повинні подати заявку на виділення бюджетних коштів для виплати одноразової грошової винагороди в 10-кратному розмірі прожиткового мінімуму (у 2020 році це близько 21 тис гривень).