Чи варто купувати прально-сушильну машину

Пропозиція купити прально-сушильну машину для багатьох звучить як забаганка. Чи варто витрачати гроші на такий пристрій, коли речі рік у рік чудово сохли на розкладній сушарці на балконі? Ми вважаємо що так, тому за цим посиланням (https://comfy.ua/wash-machines/load__stiralno-sushilnaja/) ви можете знайти великий вибір прально-сушильних машин за неймовірними знижками.

Також, у цій статті ми розповідаємо про плюси та мінуси цього приладу, пояснюємо, як правильно його вибрати та експлуатувати.

У чому особливість прально-сушильних машин

Принцип роботи прально-сушильної машини

Як працює прально-сушильна машина? Поєднує в собі функції двох побутових приладів — пральних та сушильних машин. Спочатку користувач запускає цикл прання. Всередину заливається вода з порошком, речі очищаються від бруду та пилу. А потім, якщо це необхідно, пристрій висушує вміст запускає в робочу камеру потужні потоки теплого повітря. Все відбувається в одному барабані. Наприкінці програми власник дістає з пристрою чисту, суху, розглажену білизну та одяг.

Плюси і мінуси

Факти на користь того, що прально-сушильну машину купувати варто:

  1. Користувач виключений із процесу сушіння. З цим приладом не треба витрачати час на розвішування білизни на мотузках/портативній сушарці.
  2. Речі висихають швидше. Ви можете запустити цикл прання-сушіння перед сном. Вранці прокинутися, витягнути з машини свіжу сорочку, трохи відгладити комір і піти в ній на роботу.
  3. Сушарка більше не псуватиме інтер’єр. Часто цей предмет побуту нікуди поставити, окрім як у вітальні чи спальні — і він майже щодня стоїть там у розкладеному вигляді. Пральна машина дозволяє прибрати його звідти назавжди.

До єдиного мінусу прально-сушильних пристроїв можна віднести їхню високу вартість. Але вона повністю окупиться за роки експлуатації.

Сушильна машина чи пральна із сушінням?

Вибирати окрему сушильну машину варто лише в тому випадку, якщо вам щодня потрібно прати великий об’єм білизни. Наприклад, якщо у вас маленька дитина. Партії простирадлом і пелюшок, сорочечок та повзунків будуть стиратися і сушитись одночасно. У такому разі два прилади встановлюють один на одного — колону. Якщо ж такої потреби немає, вистачить і одного пристрою – сушильної машини разом із пральною. Функціонал у них схожий.

Як почистити пральну машину із сушінням

  1. Відкрити барабан, протерти його зсередини вологою тканиною, змоченою в м’якому миючому засобі. Протерти чистою ганчірочкою до видалення піни, висушити м’якою серветкою.
  2. Періодично очищати зсередини скло дверцят і закріплену на ній металеву пластину таким же чином.
  3. Прання за низьких температур і використання рідких миючих засобів сприяють розмноженню мікроорганізмів та утворенню нальоту у відсіку для порошків. Періодично витягуйте його, промивайте та висушуйте.
  4. Закрийте пристрій, увімкніть програму видалення ворсу. Якщо конструкцією передбачено відсік для збору ворсу та катишок — спустошіть його після закінчення циклу.
  5. Періодично використовуйте пігулки для видалення накипу – з ними техніка прослужить вам довше без необхідності ремонту.
  6. Очищуйте фільтр у системі подачі води кожні шість місяців. Якщо цього не робити — погіршиться тиск води, а значить, знизиться продуктивність роботи прально-сушильної машини.

Як вибрати прально-сушильну машину

  1. Звертайте увагу на будову барабана. Його стінки не повинні залишати на речах затягування. чві
  2. Перевірте наявність потрібних вам функцій. Прання пуховиків та ковдр, сушіння виробів з вовни та шовку, просочування верхнього одягу гідрофобним складом, дезодорування білизни – машина повинна задовольняти всі ваші потреби.
  3. Визначте тип приладу. У каталогах компаній представлені вбудовувані та окремі моделі. Відрізняються лише зовнішнім виглядом — функціонал той самий.
  4. Ставте на енергоефективність. Такі машини економлять воду та електрику – це добре як для екології, так і для вашого гаманця.
  5. Подбайте про захист від протікання. У наші пристрої вже вбудовано таку систему. Якщо трапляється неполадка, вона моментально припиняє подачу води, щоб ви не залили сусідів знизу.