Через ускладнення від коронавірусу трьом львів’янам ампутували ноги

Впродовж минулого тижня трьом хворим на коронавірус пацієнтам 8-ї міської клінічної лікарні ампутували ноги, так як хвороба спричинила у чоловіків тромбоз.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Zaxid.Net та пресслужба КНП “8-а міська клінічна лікарня м.Львова”.


Зазначається, що усі пацієнтів не були вакцинованими від коронавірусу. Ноги було ампутувано чоловікам віком 60, 63 та 65 років. Операції проводив заступник головного лікаря 8-ї міської клінічної лікарні Ігор Стояновський.


Чому так стається?
“COVID-19 викликає тромбування дрібних і крупніших судин в різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені, адже вірус викликає агрегацію дрібних клітинок крові, які приводять до мікротромбування. Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін. Після легень найчастіше тромби утворюються у кишківнику та нижніх кінцівках.”, – пояснює пресслужба КНП “8-а міська клінічна лікарня м.Львова” 


Загалом за понад півтора року пандемії, у 8-й лікарні було 15 ампутацій кінцівок через спричинені коронавірусом ускладнення. За словами медиків, найчастіше ампутація загрожує людям з діабетом, атеросклерозом, курцям і людям з надмірною вагою.