Хотів розрізати: на Жовківщині від вибуху застарілого артснаряду загинув чоловік

16 вересня, близько 12:50 год, у с. Кунин Жовківського району внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечним предметом загинув 67-річний чоловік.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА та відділ комунікації поліції Львівської області.

У Жовківське відділення поліції близько 13:30 год надійшло повідомлення про те, що в одному з сіл району виявлено тіло чоловіка без ознак життя з чисельними ушкодженнями.

За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група та співробітники інших служб територіального підрозділу поліції. Правоохоронці встановили особу загиблого – мешканця сусіднього села Цитуля 1953 року народження. Також попередньо встановлено, що чоловік загинув від травм внаслідок вибуху снаряду часів Другої світової війни, який він знайшов та намагався розрізати «болгаркою».


Тим часом застарілі боєприпаси продовжують виявляти на території Жовківського району. Зокрема, 16 вересня на території Жовківщини було виявлено ВНП часів Другої Світової війни у с. Малехів – 1 од. (203 мм. АС).

УВАГА! У випадку, якщо ви натрапили на застарілі боєприпаси, категорично забороняється:
– брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати ВНП;
– переносити або перекатувати з місця на місце;
– кидати їх в вогнище або розводити над ними полум’я;
– збирати та здавати їх як металобрухт.