Хотів “ближче познайомитись”: 20-річний юнак задушив шнурівкою, а потім зґвалтував 16-річну дівчину

На Хмельниччині затримали 20-річного юнака, який задушив та зґвалтував 16-річну дівчину. Поліцейським він пояснив, що хотів з нею ближче познайомитись, але після відмови вийняв шнурівку, задушив постраждалу та вчинив над нею насильство.

Тіло загиблої знайшли перехожі. Вже за добу правоохоронці встановили особу вбивці та затримали його, наразі він перебуває у СІЗО. За скоєне йому загрожує довічне.

Як повідомила прес-служба поліції Хмельниччини, мертву напівроздягнену дівчину знайшли на вулиці Вокзальній у Хмельницькому близько 13:00 в середу, 6 липня. Розтин показав, що потерпіла померла від задушення. Також на її тілі знайшли ознаки зґвалтування.

Оскільки жодних документів біля дівчини не було і встановити її особу було складно, правоохоронці розмістили орієнтування у ЗМІ та соціальних мережах, що буквально за кілька годин дало результат. Речі потерпілої впізнала її рідна сестра. Загиблою виявилась 16-річна мешканка одного із сіл Хмельницького району.

Буквально за добу поліція знайшла вбивцю дівчини. «Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, правоохоронці встановили, що до вчинення злочину причетний 20-річний чоловік. Вчора його розшукали і затримали. У скоєному молодик зізнався. Поліцейським розповів, що побачив незнайому дівчину і захотів з нею ближче познайомитись. Коли та відмовила, витяг з одягу шнурівку, задушив її і зґвалтував», – йдеться у повідомленні.

20-річного вбивцю поліція знайшла за добу після вчинення злочину

Слідчі оголосили йому про підозру за п.10 ч.2 ст. 115 ККУ (вбивство, поєднане зі зґвалтуванням). Йому загрожує від десяти до 15 років тюрми, або навіть довічне. Також відомо, що зловмисник викрав у дівчини мобільний телефон та банківську картку. Тож вирішується питання про додаткову кваліфікацію ще за ч. 4 ст. 187 ККУ (розбій).

Зловмиснику обрали запобіжний захід, від перебуватиме у СІЗО протягом слідства.

Як повідомляє місцеве ЗМІ vsim, 16-річна Валерія мешкала в селі Засадьки, що в Чорноострівській тергромаді. Дівчина була сиротою. Проживала із бабусею та молодшою сестрою. Після 9 класу вона відправилася навчатися у Хмельницький. У місті знайшла подругу. Разом із нею Валерія проводила час найчастіше. 

Бабуся Валентина Іванівна каже, що того трагічного дня Лєра вирішила поїхати на прогулянку в Хмельницький. Повернутися у село мала до комендантської години. Близько 21 години бабуся телефонувала онуці. Проте тоді телефон дівчини вже не відповідав. 

Фото: поліції та ЗМІ