Фальсифікація під час іспитів: замість студентів-медиків “КРОК” складали інші люди

В Ужгородському національному університеті поліція викрила масштабну махінацію з паспортами.

Поліція Закарпаття разом з підрозділом міграційної поліції та представниками Центру тестування при МОЗ викрила факт масованої фальсифікації паспортів 20 студентів медичного факультету Ужгородського національного університету (УжНУ), які повинні були складати спеціальний іспит для медиків – «КРОК». Про це повідомили у поліції Ужгорода.

У відомстві розповіли, що під час відпрацювання по боротьбі та протидії нелегальній міграції оперативники відділу міграційної поліції регіону навідалися з перевіркою до УжНУ, де серед студентів чимало іноземних громадян. Там вони припинили та задокументували факт махінацій з документами.

«За заздалегідь продуманою схемою, замість справжніх студентів-медиків іспит прийшли складати інші юнаки та дівчата.

Саме їхні фото були вклеєні у паспорти замість справжніх фотографій. Відповідно – іспит фактично складали одні особи, а юридично бали мали зарахуватися на ім’я інших осіб, тобто чинних студентів університету», – йдеться у повідомленні.

Наразі співробітники відділу міграційної поліції спільно зі слідчими Головного управління поліції Закарпаття проводять документування злочину та спілкуються з усіма фігурантами. Окрім цього поліцейські перевіряють чи причетні до махінацій викладачі та адміністрація навчального закладу.