У Черкаській області за добу зафіксували 43 випадки коронавірусу. Серед них 6-ти місячна дитина

У Черкаській області станом на 29 березня зафіксували вже 46 випадків коронавірусу, 43 з них за останню добу.

Про це повідомляє Твоя Україна, посилаючись на сайт Еспресо та BBC Україна.

Загалом на Черкащині було проведено 157 ПЛР-тестів, з них 69 – учора.
46 ПЛР-тестів (43 – вчора) дали позитивний результат, тобто виявили коронавірусну інфекцію.

У інфекційних лікарнях перебувають 15 хворих на коронавірусну хворобу, всі вони у стані середньої тяжкості.
31 особа лікується амбулаторно.


Найбільший спалах захворюваності – у Кам’янці. Із 23 інфікованих там – 5 медпрацівників. В’їзд-виїзд із Кам’янки буде обмежено.

“В’їхати та виїхати з Кам’янки поки можна без обмежень”, – сказав пан Бондар, але додав, що вже незабаром може бути схвалене рішення про обмеження в’їзду виїзду з 20 години вечора до 6 години ранку – окрім автомобілів екстрених служб.

Також, є інформація що усі 23 інфікованих людей у Кам’янці заразилися саме від водія автобуса, в якого коронавірус виявили до цього, проте впевнено про це говорити не можна. Проте опосередковані дані свідчать про те, що він міг бути так званим суперпоширювачем хвороби – так називають людей, які заражають велику кількість оточуючих.


“У Черкасах перебувають 10 хворих, з них 7 – жителі Черкас, решта – із Кам’янки, Городища і Черкаського району.” – повідомляє міський голова Черкас Анатолій Бондаренко,

Своєю чергою Роман Боднар додав, що у Черкасах запроваджено особливий режим роботи медиків, які працюють із хворими на коронавірус. Вони працюють 7 днів, потім їм роблять ПЛР-тест, і вони тиждень відпочивають. Далі вони знов стають до роботи. Весь цей час вони живуть не вдома, а в черкаському готелі “Дніпро”. У разі потреби є в резерві ще один готель.


Окрім того, хворі на Covid-19 зафіксовано у місті Умань.

За словами уманського міського голови Олександра Цебрія, йдеться про 6 підтверджених хворих (з них одна 6-ти місячна дитина) з підтвердженим діагнозом, а також одна особа з підозрою. Троє людей після отримання негативного результату виписані під нагляд.


Загалом в Україні станом на ранок 29 березня офіційно підтвердили 418 випадків коронавірусної інфекції, 109 із них – за останню добу.