У хворих на коронавірус змінюються симптоми

Клінічна картина і симптоми коронавірусу у пацієнтів, які надходять в Харківську обласну інфекційну лікарню за останні півроку помітно змінюється. Хворі, які надходили у березні, значно відрізняються від хворих, які надходять зараз – з’явилися інші симптоми – повідомляє “Твоя Україна”, посилаючись на видання “Волинь”.

Про це та багато іншого- розповіла завідувачка приймального відділення інфекційної лікарні Світлана Молокова.

Лікарка каже, що говорити про те, чи змінився вірус, зарано, оскільки це наукова праця. Також вона зазаначила, що медики спостерігатимуть, як змінюється клінічна картина у пацієнтів. 

«Ті хворі, які надходили до нас у березні, відрізняються від тих, що були у травні, і так далі. Зараз додались нові симптоми. Одного часу хворі скаржились лише на слабкість, субфебрильну температуру (до 37-38 градусів), а потім виявляли вже пневмонію двобічну. Потім картина змінилася. Хворі скаржились на сильний біль у горлі, високу температуру до 39. В серпні, ближче до вересня, з’явилися хворі, які скаржились на нежить, загальні ознаки респіраторних інфекцій: першіння в горлі, нежить, іноді температура, іноді ні. Два-три дні — сухий кашель, потім продуктивний кашель і задуха», – каже Світлана Молокова.

Лікар каже, що змінився спектр деяких антибактеріальних препаратів, медики інакше ставляться до гормонотерапії, з досвідом змінюються схеми лікування та якість. 

Фото ілюстративне