У Турківському районі отруйна змія вкусила за ногу 50-річну жінку

30 липня у с. Карпатське Турківського району отруйна змія вкусила за ногу жінку 1970 року народження.

Про це інформує Твоя Турківщина, посилаючись на департамент цивільного захисту Львівської ОДА та головне управління ДСНС України у Львівській області.

30 липня о 16:59 год до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Турківської центральної районної лікарні поступила жінка, 1970 року народження, жителька с. Карпатське Турківського району. Постраждала поступила до медичного закладу із діагнозом «укус змії правої ноги». Стан потерпілої – важкий.


Нагадаємо, 22 липня у с. Нижня Яблунька Турківського району отруйна змія вкусила за ногу 6-річну дитину на власному подвір’ї. Дівчинка ще досі перебуває на лікуванні в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у м. Львові.


Що робити, аби уникнути зустрічі з гадюкою?

Порадами поділилась із ZAXID.NET герпетолог, старший викладач Національного лісотехнічного університету Ольга Паламаренко.

1. Якщо вирушили в ліс чи гори на відпочинок, уважно огляньте місце, де плануєте зупинитися чи заночувати. Побачили гадюку? Не панікуйте, не кидайтеся на неї з палицею, а повільно відійдіть. Залиште це місце для неї, а для себе оберіть інше.

2. Навіть у спеку, вирушаючи в ліс чи в гори, подбайте про високе взуття – шкіряне, гумове, бо гадюки найчастіше кусають в ногу.

3. Мандруйте лісом чи горами з палицею. Вона потрібна не для того, щоб убити в разі чого гадюку, а щоб попередити її, що ви йдете. Проведіть палицею по кущах, з яких хочете зірвати ягоди, або по високій траві. Цього шуму буде достатньо, аби повзучі уступили вам дорогу.

4. Якщо мандруєте разом з дітьми, то вони повинні завжди йти за вами. І також у відповідному взутті.

5. Гадюка звичайна інколи за забарвленням може бути схожа на вужа. Є люди, які полюбляють брати вужів у руки. Не ризикуйте. Не чіпайте повзучих і вони не чіпатимуть вас.