У трьох селах Жовківського району виявили стихійні сміттєзвалища (ФОТО)

У п’ятницю, 8 травня, під час перевірки на дотримання вимог законодавства у сфері благоустрою у 3 населених пунктах Жовківського району було виявлено стихійні сміттєзвалища. Мова про с. Добросин, с. Кунин і с. Лавриків.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на Львівську ОДА.

Перевірку проводили працівники департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації та Державної екологічної інспекції у Львівській області.

У ході перевірки на територіях, що перебувають в адміністративному підпорядкуванні Добросинської, Кунинської та Лавриківської сільських рад, виявлено 3 несанкціонованих сміттєзвалища.

Відтак, у зв’язку неналежним виконанням повноважень до голів зазначених сільських рад вжито відповідних заходів держекоконтролю. У місячний термін вони зобов’язані прибрати дані сміттєзвалища.

Крім цього, в ОДА наголосили, що зазначені рейди та перевірки працівниками департаменту та інспекції будуть проводитись регулярно. Саме тому рекомендують неухильно дотримуватись правил благоустрою населених пунктів.


Шановні мешканці Жовківського району!
Якщо в урочищах, лісах чи інших територіях є незаконні сміттєзвалища чи відходи, на які не реагує місцеве самоврядування, повідомляйте про це екоінспекторам Жовківського району:

Андрій Володимирович Сухораб, моб. тел. 0679754808
Ігор Васильович Муравський, моб.тел. 0676744079
Роман Ігорович Пелех, моб.тел. 0676731678
Михайлина Омелянівна Солтис, моб.тел. 0679342676

Так само до екоінспекції потрібно звертатися у випадку, якщо стали свідком паління сухої трави.