У Стрию відбувся показ фільму “Воїни Духу”

У четвер, 20 лютого, в місті Стрий у кінотеатрі “Чаплін” відбувся показ фільму “Воїни духу” Анни Мартиненко та Тетяни Кулачковської в рамках заходу “Кіно, що наближає перемогу”.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Стрийської міської ради.

На заході зачитали імена Героїв Небесної Сотні та АТО зі Стрийщини, які загинули, захищаючи честь і гідність українців, суверенітет Української держави. Усі присутні на заході вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання. Захід благословив отець Олег, сотрудник катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці міста Стрий.

Голова Спілки учасників АТО Стрийщини Юрій Драпалюк та ветеран АТО Олег Маланій поділилися спогадами про героїзм і самовідданість майданівців та воїнів АТО, особисту участь у антитерористичній операції на сході України.

Світлина – Стрийська міська рада

Фільм “Воїни духу” нікого не залишив байдужим. Це унікальна розповідь про останні дні, години, хвилини героїчної оборони донецького аеропорту, розказана устами загиблих і тих, хто вижив. Ціною власного життя так звані “кіборги” до останнього свого подиху боронили летовище, рятували побратимів, закривали очі загиблим, побували у катівні полону… Аеропорт, який став символом нескореності українців, бойовикам вдалося захопити лише тоді, коли не витримав бетон. Ця історія про честь, вірність, братерство, про те, як залишатися людяним і незламним у доленосній ситуації, стала своєрідним уроком патріотичного виховання для учнів міських шкіл.