У Сокальській районній лікарні розгорнуть додаткові COVID-ліжка

У Львівській ОДА визначились з медичними закладами, де розгорнуть додаткові ліжка для хворих на коронавірусну інфекцію.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Львівський Портал та інформацію надану під час брифінгу керівником департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орестом Чемерисом.

Нещодавно обласна комісія ТЕБ і НС вирішила додатково розгорнути 600 covid-ліжок в опорних лікарнях області через складну ситуацію з захворюваністю на коронавірус у Львівській області.

Додаткові ліжко-місця з’являться у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих, у 8-міській клінічній лікарні та в Сокальській районній лікарні.
Орест Чемерис не уточнив, який саме розподіл кількості місць у лікарнях, а також не було зазначено чи ще у якихось медзакладах розгортатимуть додаткові COVID-ліжка.

“У нас була збільшена ліжкова мережа за рахунок визначених опорних лікарень. Це ті медзаклади, які мають відповідні ковідні пакети. Це такі лікарні, що мають найбільше досвідчених медпрацівників, які вміють працювати з коронавірусом”, – зазначив Орест Чемерис під час брифінгу.


Ілюстративне фото

Станом на ранок 19 березня у лікарнях Львівської області перебуває 2400 пацієнтів. З них 203 знаходяться в реанімації, 52 – на апаратах ШВЛ. Загалом завантаженість ліжкової мережі становить 56, 26%.