У смт Шкло двоє дітей отруїлись чадним газом

18 січня, близько 19:00 год, у селищі міського типу Шкло Яворівського району, в приватному будинку отруїлися, ймовірно, чадним газом двоє дітей.

Про це на своїй сторінці повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Діти 2009 та 2012 року народження у стані середнього ступеня важкості були госпіталізовані у Новояворівську районну лікарню. Будинок, де сталась небезпечна подія, обладнаний ПГ- 4 та двоконтурним газовим котлом. На даний момент ПАТ «Львівгаз» припинив газопостачання до даного будинку будинку до з’ясування всіх обставин події.

Бажаємо дітям якнайшвидшого одужання!

Зауважимо, що чадний газ утворюється в результаті горіння в умовах нестачі кисню. Його не можна побачити чи відчути на запах. В цьому найбільша небезпека!

Симптоми можуть бути схожі на грип чи харчове отруєння.
Проте отруєння чадним газом не викликає підвищення температури. Найбільш поширений симптом – головний біль.

Також із симптомів можуть бути:
– блювота;
– запаморочення;
– задишка;
– сльозотеча;
– дратівливість;
– сплутаність свідомості;
– порушення координації рухів;
– синюшний або яскраво-червоний відтінок шкіри;
– втрата свідомості.

Постраждалого необхідно якнайшвидше винести або вивести на повітря та негайно викликати медиків. Своєчасне надання допомоги лікарем значно підвищує шанси на виживання та одужання.

Завжди провітрюйте приміщення, якщо в них є газові прилади та користуйтесь ними тільки по інструкції з дотриманнях усіх правил та норм!

Фото ілюстративне.