У селі Суховоля відкрили новозбудовану амбулаторію (фото)

У вівторок, 29 грудня, у селі Суховоля, що є частиною Зимноводівської територіальної громади, відбулось офіційне відкриття амбулаторії групової практики.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Зимноводівської територіальної громади та Львівської ОДА.

Історія будівництва амбулаторії у с. Суховоля розпочалася ще у 2018 році. Саме тоді, щоб забезпечити потребу жителів села в якісному медичному обслуговуванні, місцева влада вирішила побудувати нову амбулаторію. Було виготовлено проєкт будівництва.


Коштом державного бюджету, за співфінансування Суховільської сільської ради, будівництво розпочали у 2019 році. Протягом двох років товариство з обмеженою відповідальністю «Спортавто» виконало всі роботи зі спорудження цієї гарної, просторої амбулаторії. Для закладу закуплено сучасне медичне обладнання.


Коштом Суховільської сільської ради побудовано електролінію до амбулаторії, а зусиллями Зимноводівської ОТГ встановлено електричний трансформатор, вирішено питання водозабезпечення установи та благоустрою прилеглої території.


У медичному закладі працює два сімейні лікарі, лаборант, чотири медсестри. Окрім того, планують залучити невропатолога та гінеколога, які надаватимуть консультації раз на тиждень.
Загальна площа приміщення становить майже 345 м2.


Загальна вартість амбулаторії становить 9 млн 564 тис гривень. Це – кошти субвенції з державного бюджету у сумі 8 млн 576 тис гривень, а також у співфінансуванні з місцевого бюджету – 988 тис гривень.


Варто зазначити, що для кожної з медичних амбулаторій, які будують у межах програми “Доступна медицина”, передбачили службовий автомобіль Renault Duster.



На відкритті амбулаторії були присутні заступник голови ЛОДА Юрій Холод, начальник управління капітального будівництва ЛОДА Павло Терех, голова Городоцької РДА Іван Саган, голова Пустомитівської РДА Андрій Марко, заступник Городоцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Тарас Трач, директор підрядної організації ТзОВ «СПОРТАВТО» Ігор Слонівський, депутат трьох скликань Львівської обласної ради Ярослав Коржинський, сільський голова Зимноводівської територіальної громади Володимир Гутник, настоятелі храмів с. Суховоля о. Іван, о. Ігор і о. Василь, лікарі громади та мешканці с. Суховоля.

“На Львівщині створили 73 об’єднані територіальні громади. Після формування нового адміністративно-територіального поділу, сьогодні громади активно вступають у свої юридичні права. Головним завданням для них є працювати для людей, їхнього добробуту. Одною із складових є якісна і доступна медицина. Цьогоріч ми збудували на території всієї області понад 25 амбулаторій. Пандемія внесла свої корективи у всі сфери нашого життя, однак ми сподіваємось, що новий рік стане для усіх нас кращим. Ми ж, зі свого боку і надалі робитимемо усе, щоб охопити якісними медичними послугами все більше населення нашої області”, – зазначив Юрій Холод.