У селі на Сколівщині змії вкусили двох людей

18 липня у селі Либохора Сколівського району отруйна змія вкусила за палець правої руки 19-річного хлопця. Два дні перед тим, 16 липня, у тому ж селі Либохора гадюка вкусила у праву стопу 49-річну жінку.

Про це інформує Твоя Сколівщина, посилаючись Головне управління ДСНС України у Львівській області.

18 липня близько 17:00 год в реанімаційне відділення Сколівської центральної районної лікарні, з діагнозом – укус змії пальця правої руки, поступив хлопець 2001 року народження, житель м. Львова, який відпочивав в с. Либохора Сколівського району.

16 липня о 14:10 год у с. Либохора Сколівського району місцеву мешканку 1971 року народження змія укусила в праву стопу. Потерпілу в стані середньої важкості шпиталізували у Сколівську центральну районну лікарню.


Нагадаємо, цього року це вже не перший випадок на Сколівщині, коли змії кусали людей. Зокрема такі випадки фіксувалися у СлавськомуЛибохоріОрявчику, Козьовій і Долинівці.


Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців області бути обережними та уважними відправляючись у ліс чи на природу.

Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.

У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.

Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.