У селі на Львівщині релігійна громада УПЦ МП перейшла до ПЦУ

Сьогодні, 3 квітня, відбувся молебень та загальні парафіяльні збори релігійної громади Української Православної Церкви (московського патріархату) села Баня Лисовицька.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на пресслужби Моршинської міської ради та Львівської ОДА.


“На зборах одноголосно прийняли рішення вийти з під юрисдикції Української Православної Церкви (московського патріархату) та перейти в лоно Православної Церкви України до складу Дрогобицько-Самбірської Єпархії.
Відповідно до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” релігійна громада письмово оформила своє рішення.”
, – повідомляє Моршинська міська рада.



“У цей світлий недільний день маємо важливу звістку зі Стрийщини – ще одна релігійна громада перейшла під юрисдикцію ПЦУ. Оскільки храм був опечатаний, люди запросили трьох отців і організували неподалік нього молебень за Мир в Україні. Після цього провели загальні збори, на яких і ухвалили рішення приєднатися до Православної церкви України”, – наголосив очільник області Максим Козицький.

Максим Козицький також додав, що отець В. Путятицький, який зазначався на сайті УПЦ (московського патріархату) настоятелем храму, відмовився підтримати релігійну громаду, тому храм відкрили без нього.
Священнослужителі ПЦУ уже провели там перше Богослужіння.



Варто зазначити, що на території Моршинської територіальної громади Стрийського району більше не залишилось храмів, які б підпорядковувались УПЦ (московський патріархат).