У Ременові жінка отруїлась газом

3 лютого 2020 року близько 12:00 год у селі Ременів Кам’янка-Бузького району, у власній квартирі на вул. Куземського, 14 отруїлась побутовим газом 32-річна жінка.

Про це повідомляє інформаційний портал Твоя Львівщина, посилаючись на інформацію від Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Подія трапилась внаслідок пошкодження шлангу підключення до газового приладу. Потерпіла перебуває у Львівській обласній клінічній лікарні, куди потрапила у стані середнього ступеня важкості.

Працівники ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинили подачу газу до даної квартири. Встановлюються обставини події та збираються додаткові відомості.

Нагадуємо правила користування газовими приладами:

  • переконайтесь у відсутності запаху газу і тільки тоді запалюйте газ;
  • витік газу може бути на з’єднаннях і кранах газопроводу, а також на кранах газових приладів. Герметичність газового обладнання під робочим тиском газу перевіряється винятково із застосування газошукача або мильної емульсії;
  • перед початком користування газом треба пересвідчитися, що всі крани перекриті;
  • щоб увімкнути газовий прилад, спочатку відкрийте кран на газовій трубі, запаліть сірник (запальничку) і тільки після цього поверніть відповідний кран на приладі;
  • під час роботи газового обладнання кватирки або фрамуги повинні бути відчинені – в газифікованих приміщеннях вентиляційні отвори мають бути постійно відкриті;
  • двері в приміщення, де встановлені газові прилади з відводом продуктів згоряння в димохід, повинні мати в нижній частині щілину або круглі отвори для притоку свіжого повітря.

Не користуйтеся газовими приладами при несправних димоходах та вентиляційних каналах!

При виявленні запаху газу в домівці, підвалі, під’їзді чи на вулиці необхідно повідомити аварійну газову службу за телефоном: «104»