У Радомишлі захворіли парафіяни церкви, яку відвідувала померла від коронавірусу українка

Жителі Радомишля, які були у храмі, який напередодні відвідувала померла від коронавірусу жінка, звернулися до лікарів з підозрілими симптомами. Про це пише Твоя Україна, посилаючись на сайт “24 здоров’я”.

Нагадаємо, що 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Радомишля, що на Житомирщині, яка напередодні повернулася з Польщі. Вона контактувала з багатьма людьми, а 8 березня відвідувала місцеву церкву.

“П’ятеро людей, що відвідували ту ж церкву, що й загибла від коронавірусу жінка, поскаржилися на високу температуру та нежить.
Троє людей наразі перебувають на самоізоляції, щодо двох інших ми вирішуємо. Можливо, вони будуть госпіталізовані”, – розповіла головна лікарка Радомишльської ЦРЛ Наталія Вітінська.

Під наглядом лікарів перебувають близькі родичі, з якими проживала жінка, та люди, з якими вона контактувала. Лікарі, які оглядали жінку, теж самоізолювалися, частина з них перебуває у боксах.

Що відомо про першу жертву коронавірусу в Україні

  • Після повернення з Польщі в Україну 1 березня хвора зверталася до лікаря зі скаргами на високий тиск. 3 березня її перевірили та відпустили додому. Жінка встигла навіть навідатися до Львова.
  • Коронавірус 71-річній жительці Радомишля діагностували 12 березня.
  • А вже 13 березня вона померла  В Україні померла перша людина від коронавірусу – жінка з Радомишля: деталі . Лікарі під’єднали її до апарату штучної вентиляції легенів, однак її стан різко погіршився.

У Радомишлі оголосили надзвичайну ситуацію. Там тимчасово зупинили рух транспорту та роботу ринків. Будинок, де живуть рідні загиблої, а також місця її лікування охороняють правоохоронці. На в’їзді та виїзді з Радомишля всім водіям та пасажирам міряють температуру.