У Раві-Руській вилучили понад 3 сотні пачок сигарет (ФОТО)

27 травня 2020 року в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Рава-Руська – Гребенне» 51-річний мешканець Львівської області намагався незаконно перевезти до Республіки Польща 350 пачок сигарет. Правопорушення виявили працівники Галицької митниці спільно з прикордонниками.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на Галицьку митницю Держмитслужби.

Як зазначають митники, під час візуального огляду автомобіля «АУДІ», що рухався смугою руху «зелений коридор», виникла підозра про можливе переміщення прихованих від митного контролю товарів. Авто скерували в місце поглибленого огляду, де спільна оглядова група в конструктивних порожнинах салону та багажника автомобіля виявила 350 пачок сигарет з фільтром. Власник намагався пояснити це тим, що сигарети, мовляв, взяв собі на час роботи на території Польщі.

Світлина від Галицька митниця Держмитслужби.
Світлина від Галицька митниця Держмитслужби.
Світлина від Галицька митниця Держмитслужби.
Фото Галицької митниці

В результаті за даним фактом складено протокол про порушення митних правил, передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Сигарети вилучено, а справу скерують до суду, який і визначить покарання для порушника.

“Послаблення карантину в Республіці Польщі дозволяє низці громадян перетинати кордон, але не переміщувати приховані сигарети” – зазначили у митній службі.