У Пустомитівському районі відзначили День Соборності України

Сьогодні, 22 січня, святкуємо День Соборності України. Саме цього дня 101 рік тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

У Пустомитівському районі пройшли святкові заходи по відзначенню 101-ї річниці Акту Злуки УНР та ЗУНР та Дня Соборності України.


У місті Пустомити відбувся у районному домі святковий концерт, де були присутні голова Пустомитівської районної державної адміністрації Андрій Марко та голова Пустомитівської районної ради Галина Гичка, які звернулись з вітальним словом та зазначили важливість цього свята.


У селищі Щирець відтворили символічний “Живий ланцюг єднання” біля пам’ятника Шевченка.


У селі Солонка урочистості відбувались на подвір’ї перед Народним Домом, де взяли участь представники органів місцевого самоврядування та школи. З вітальним словом до учасників зібрання звернувся сільський голова Віталій Ткачук, а про історію зародження свята Соборності розповіла заступник директора з виховної роботи ОЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Героя України М. Паньківа Любов Скібо. Також, відбувся виступ учасників художньої самодіяльності закладу культури.


У селі Хоросно відбувся флешмоб “Україна в нас єдина, бережи її, дитино” та у 5 класі пройшла виховна година “З історії проголошення Акту Злуки”.


У селі Наварія учні та вчителі Наварійської ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназії долучились до цієї всеукраїнської єдності – створили живий ланцюг та з гордістю виконали державний гімн України.


У селі Лисиничі учням Лисиничівській ЗОШ I-II ст. був продемонстрований документальний фільм “Воз’єднання українських земель” та опісля діти отримали листівки приурочені до пам’ятної дати.


У селі Підберізці громада об’єдналась у символічний живий ланцюг.


У селі Чорнушовичі в приміщенні Народного дому відбувся перегляд відеорозповіді: “Злука. День соборності України (з циклу Перемоги України)”


У Мурованській об’єднаній територіальній громаді працівники Мурованської сільської ради та учні Сороки-Львівської ЗОШ долучились до відзначення Дня соборності утворивши живий ланцюг.


Народний дім та бібліотека с. Пасіки-Зубрицькі разом з дітками драматичного гуртка “Пасічанські зорі” приєднуються до відзначення Дня Соборності України.