У місті Старий Самбір пройшли загальнообласні Козацькі забави-2020 (фото)

У неділю, 6 вересня, на міському стадіоні Старого Самбора пройшло справжнє спортивне свято – Козацькі забави Львівщини.
Участь у цьому обласному святі взяли кращі команди та спортсмени Львівщини.

У програмі було – піднімання колоди, вправа “Чумаки”, метання довбні, бойківська естафета, перетягування линви.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА та прес-службу Старосамбірської РДА.

Цьогорічні ювілейні змагання зібрали учасників, які представляють Старосамбірщину, Городоччину, Стрийщину, Турківщину, Дрогобиччину, Пустомитівщину, Самбірщину та Яворівщину, Новоміську, Бабинську, Луківську та Великолюбінську громади.


Козацькі забави-2020 на Львівщині приурочили до 70-ї річниці створення ФСТ “Колос”, яке й організовує змагання за підтримки Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

“Нам надзвичайно приємно повертатись до насиченого спортивного життя після такої затяжної карантинної паузи. Віримо, що вона не завадить командам сьогодні гідно представити свої громади та райони, змагальний процес буде яскравим та насиченим, а переможуть найкращі та найсильніші”, — наголосив на церемонії відкриття змагань заступник начальника Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Андрій Тур.


Лілія Білінська, голова Львівської обласної організації ФСТ “Колос”, зауважує, що козацькі забави є своєрідною частинкою генетичного коду українців.

“У нас є мова, є історія, є традиції і є козацькі забави — те, що передається з покоління в покоління і не втрачає своєї актуальності. Жоден народ не може похвалитись такими своєрідними змаганнями, як є в українців”, — зазначила Лілія Білінська.



Команда Старосамбірщини вдруге поспіль стає переможцем Козацьких забав Львівщини серед районів, а серед ОТГ перемогу цьогоріч здобуває команда Великолюбінської громади.

Друге місце серед районів за командою зі Стрия, а серед ОТГ за Бабинською громадою.

Бронзовими призерами змагань стали спортсмени з Турківщини, а серед ОТГ — представники Луківської громади.