У МВС попереджають про загрозу перекидання білоруських ДРГ в Україну

На території білорусі, наразі, відсутні ознаки формування ударних угруповань, але є ризик провокацій. Правоохоронці посилили режим чергування на блокпостах. Про це в ефірі національного телемарафону розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

«Як наші партнери, так і вітчизняні розвідки чітко стверджують про відсутність ознак формування ударних угруповань на території білорусі. Проте, ми маємо інформацію про можливі провокації, остаточне втягнення білорусі у російсько-українську війну, — йдеться про можливість направлення відповідних ДРГ. І саме тому наші правоохоронці впровадили посилений режим несення служби на блокпостах», — сказав він.

Заступник міністра додав, що у п’ятницю повертався з Одещини, його кілька разів зупиняли на блокпостах і він показував усі потрібні документи. «Тому закликаю й усіх громадян з терпінням і розумінням ставитися до цього, бо йдеться про безпеку», – сказав посадовець.

Також представник МВС нагадав, що лише за минулий тиждень поліція відпрацювала близько 10 тисяч осіб, 256 із них у зв’язку з виявленням підозрілих ознак передали до СБУ, було викрито 2 ДРГ.

«Наші правоохоронці час від часу виявляють чи то дрони на прикордонні України у північних регіонах, чи то ініціативний перехід громадян рф або білорусі на наш бік. Усіх подібних осіб ретельно відпрацьовують наші правоохоронці», – повідомив він.

Джерело: ukrinform.