У Львові 26-річна жінка обкрадала військових


У Львові завершено досудове розслідування щодо 26-річної жінки, яку обвинувачують у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України). Прокурорами Галицької окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт. За даними слідства, жінка з Львівщини використовувала соцмережі, зокрема Instagram та Telegram, для продажу неіснуючої військової амуніції.

Обвинувачена запропонувала громадянам придбати військову форму, шолом, переносні зарядні пристрої та інше, вимагаючи повну передоплату на банківську картку. Однак жодних товарів вона не мала, а отримані кошти використовувала для особистих потреб. За даними слідства, обвинувачена ошукала вісім осіб, завдавши їм збитків на майже 365 тис. грн.

Досудове розслідування проводили слідчі Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції Львівської області за оперативною підтримкою Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Згідно зі ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.